Treći BG Heavy metal festival 20. oktobra u SubBeernom centru

0
131
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

BG Heavy metal festival 3 održaće se u subotu, 20. oktobra u SubBeernom centru (Cetinjska 15).

Festival je prilika za mlađe generacije da osete dozu pravog heavy zvuka, a i za starije da se podsete zlatnog doba žešće svirke.

U SubBeernom centru nastupiće šest bendova, a neki od njih postoje i rade više od 30 godina. Svi izvođači će promovisati svoje nove materijale (albume i singlove iz 2017/2018. godine) i svi će da pevaju na srpskom jeziku.

Većina albuma objavljena je tokom ove godine za izdavače kao što su PGP-RTS, One Records, Miner i drugi…

Bendovi koji nastupaju i zvanična satnica:
1. Patrias 19:35 – 20:10
2. Faust 20:20 – 20:55
3. Bombarder 21:05 – 21:40
4. Karizma 21:50 – 22:30
5. Pergament 22:40 – 23:20
6. Kuga 23:30 – 00:05

Patrias/ Photo: Facebook@patrias.sd
Patrias/ Photo: Facebook@patrias.sd

Patrias je smederevski heavy metal bend oformljen 2005. godine. Do sada su objavili dva studijska albuma.

Aktuelno izdanje “Imperator” objavili su ove godine za izdavačku kuću One records, pa će nastup na Bg Heavy metal festivalu biti svojevrsna koncertna promocija albuma.

Faust/ Photo: Facebook/ Faust - Subotica
Faust/ Photo: Facebook/ Faust – Subotica

Faust je hard/heavy bend iz Subotice formiran 1990. godine, predvođen pevačem Tiborom Cindrićem. Od samog početka pesme rade uporedo na srpskom i na mađarskom jeziku.

Do sada su objavili pet studijskih albuma za oba govorna područja, a poznati su po hitovima “Na tvojim grudima”, “Pogledaj me”…

Bombarder/ Photo: Facebook &Bombarder/official
Bombarder/ Photo: Facebook/Bombarder

Bombarder je kultni domaći speed metal bend oformljen 1986. godine u Sarajevu. Predvođeni Nešom sredinom 90-ih svoj uspešan rad nastavljaju u Beogradu.

Brojka od sedam studijskih albuma, dosta koncerata, festivala i 30-ak godina rada svrstavaju ih u jedan od značajnijih domaćih heavy metal sastava.

Karizma/ Photo: FAcebook @karizmabeograd
Karizma/ Photo: FAcebook @karizmabeograd

Karizma je beogradski hard/rock bend osnovan još daleke 1985. godine. Pioniri su Glam pokreta i zvuka u tadašnjoj  Jugoslaviji sa ukupno tri objavljena albuma za najveću srpsku izdavačku kuću PGP-RTS.

Nekoliko učešća na Zaječarskoj gitarijadi, turneja sa Kerberom, Hit Beograda… svojevrsni su svedoci jednog vremena i značaja ovog sastava za domaći hard/heavy zvuk.

Pergament/ Photo: Facebook @pergament.rockband
Pergament/ Photo: Facebook @pergament.rockband

Pergament je novosadski heavy metal bend osnovan 1986 godine. Posle odličnog albuma prvenca “Vruca linija” iz 1986. godine, tokom 90-ih objavljuju nekoliko singlova i demo snimaka na engleskom jeziku .

Na nekoliko koncerata kao stalni član pojavljuje se i Lotke ( R.I.P). Najnovijim singlom “Fredom” iz 2018. godine najavljuju novu eru Pergamenta i to u postavi : Igor Ždrnja (vokal), Davor Demonja Konan (bubnjevi), Dejan Radovanov – Deda (gitara), Stevan Zahorjević – Baba Cajkovski (gitara) i Nebojša Bjeletić Ćebe (bas gitara).

Kuga/ Photo: Facebook @grupaKugaSrbija
Kuga/ Photo: Facebook @grupaKugaSrbija

Kuga je beogradski heavy/speed/thrash metal bend osnovan 2003. godine sa atmosferom 80-ih u svojoj svirci.

Do sada su objavili dva studijska albuma, reizdanje prvog i najnoviji maxi singl “Lusija”.

Drugi album “Vatra u nama” kao i reizdanje prvog albuma “Najcrnje noć” objavljeni su za izdavačku kucu One records iz Beograda.

Bend koncertom u SubBeernom centru obeležava 15 godina aktivne kraijere i promoviše novi materijal sa pesmama kao što su “Lusija”, “Đavoli ja i ti”, “Debela žena”…

Svirka počinje u 19:30, a cena ulaznice iznosi 500 dinara (na ulazu).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime