Home»Muzika»Vatra vas poziva na plovidbu do detinjstva “Ukletim Holandezom”…

Vatra vas poziva na plovidbu do detinjstva “Ukletim Holandezom”…

4
Shares
Pinterest Google+
Vatra/Photo: Mare Milin, promo
Vatra/Photo: Mare Milin, promo

Osam meseci pošto je objavljen regionalni hit “Nama se nikud ne žuri” grupe Vatra feat. Massimo, i koju je bend predstavio publici u Beogradu u maju na koncertu u Domu omladine, kao i na nastupima u na Šabačkom letnjem festivalu i beogradskom Beer festu, stigao je – “Ukleti Holandez”.  

Vatra je numeru koja vraća na staze detinjstva i u one male, naizgled beznačajne trenutke, a zapravo svima bitne… ekranizovala ponovo u saradnji s režiserom Filipom Filkovićem.

Jedna od lokacija na kojoj je spot sniman najstarija je kuća u Gospiću u kojoj je Dečak provodio letnje  praznike za vreme detinjstva.

– Jedan sam od onih likova koji se često u mislima vraćaju u te dane. Jasna je stvar, baš kao i sudbina broda Ukleti Holandez;  fizičkog povratka u sigurnu luku detinjstva i mladosti nema, ali knjige, filmovi i pesme ponekad deluju poput čarolije na naša čula. U toj kući sam prvi put čuo ploče Doorsa, Stonesa, Floyda, pročitao knjigu “Bludni Sin” Čarlsa Bukovskog, a sve me je to zapravo privuklo muzici. Ovaj je spot samo malo vraćanja dugova toj kući, ali pre svega mojoj tetki, teči i ujacima koji su mi otvorili vrata svoga doma  i učinili moj boravak u njemu čarobnim, a tu čaroliju i danas nosim u sebi – rekao je Ivan.

Previous post

Tik, tak u psychobilly ritmu... PSI održali promociju albuma u SubBeernom centru

Next post

Vraća se Woodstock festival... na istom mestu, 50 godina kasnije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *