Home»Film»Beograd je juče bio Zombi-grad…

Beograd je juče bio Zombi-grad…

3
Shares
Pinterest Google+

Više stotina građana prerušenih u zombije juče je prošetalo centralnim beogradskim ulicama u Zombi šetnji koja prethodi Festivalu srpskog filma fantastike čiji je integralni deo, istovremeno promovišući jedan od sastavnih delova ove vrste filmova – šminkanje i izradu vizuelnih efekata.

Učesnike šetnje u zombije je maskirao profesionalni tim pod vođstvom majstora za specijalne efekte koji su svoje umeće dokazali u najboljim filmskim ostvarenjima domaće, regionalne, kao i holivudske produkcije – Miroslava Lakobrije, Svetane Gutić i Meline Drouvi.

Priliku da predstave svoj rad imali su i učesnici nedavno održane radionice u Akademiji Purity koja je bila posvećena savladavanju naprednih tehnika šminke kao što su maska, karakterna šminka, ogrebotine, i rane.

Photo: Daniela Zmajević
Photo: Daniela Zmajević

Zombi šetnja počela je u 16:00 časova, a po povratku u Kombank dvoranu održala se dodela nagrada za najbolje maskirane zombije i njihove šminkere:
– Miss Zombie je Sanja Živković, a autorka ove maske je Andrijana Stajić
– Mister Zombie je Vladimir Ljubić, a Milica Obradović  je autorka ove maske
– Zombie Kid je Elena Čolaković, a Mirko Milinković je nagrađen za šminku

Dodeljena je i specijalna nagrada najboljeg šminkera na Zombie Walku, trinaestogodišnjoj Ivi Gavrilović, koja je, prema rečima žirija, pokazala izuzetan talenat.

Na ovom događaju prikupljena su dobrovoljna sredstva koja se doniraju Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

Zombi šetnja/ Photo: Daniela Zmajević
Zombi šetnja/ Photo: Daniela Zmajević

Kao i ranijih godina, FSFF posebnu pažnju daje mladim domaćim autorima i njihovim ostvarenjima na planu žanra.

U selekciji je devet filmova koji će se takmičiti za nagradu Koskar u nekoliko kategorija (najbolji film, najbolji efekti, najbolji scenario, specijalna dostignuća), a koje će žirirati Kristijan Milić, reditelj iz Hrvatske, Bojan Vuk Kosovčević, reditelj iz Beograda i Saša Radojević, dramaturg, kritičar i reditelj iz Beograda.

Festival srpskog filma fantastike održaće se od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru, a ulaz na festival je besplatan.

Program festivala:

ova 1

Previous post

London Calling... no more... Tužna sudbina legendarnih londonskih crvenih govornica

Next post

"NE PRODAJEM"... Novi spot Dža ili Bu kao uvertira za (konačno) novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *