Home»Muzika»Rod Stjuart objavio novi album… “Blood Red Roses” je 30. studijsko izdanje britanskog pevača

Rod Stjuart objavio novi album… “Blood Red Roses” je 30. studijsko izdanje britanskog pevača

4
Shares
Pinterest Google+
Rod Stjuart/ Photo: Facebook @rodstewart
Rod Stjuart/ Photo: Facebook @rodstewart

Legendarni britanski muzičar Rod Stjuart objavio je novi, trideseti solo album “Blood Red Roses” koji je najavljen u avgustu singlom “Didn’t I”.

Radi se o njegovom prvom studijskom izdanju posle tri godine, a Stjuart je i na ovom albumu sarađivao sa Kevinom Savigarom (Bob Dilan, Peti Smit).

Kako smo i navikli, na albumu su prisutni žanrovska raznolikost, šarmantna zaigranost i introspektivni tekstovi – prepoznatljive karakteristike koje ga čine jednim od najprodavanijih muzičara svih vremena.

Rod Stjuart/ Photo: Facebook @rodstewart
Rod Stjuart/ Photo: Facebook @rodstewart

“Blood Red Roses” je snimljen na zaista nekonvencionalan način za jednog muzičara njegovog kalibra.

– Veliki deo pesama snimili smo u hotelskim sobama i bekstejdžu posle koncerata. To je odličan način stvaranja albuma jer niste mesecima zatvoreni u istoj prostoriji. Previše sam godina proveo u zamornim studijskim prostorima u kojima nisam želeo da budem, zato mislim da je odlično da se tokom snimanja ovog albuma nismo našli u takvoj situaciji – priznao je Rod i dodao:
– Kada stvaram novu muziku uvek imam osećaj da to radim za nekolicinu prijatelja. Ovaj album poseduje tu intimu. U životu možete daleko da dogurate ako ste iskreni, isto važi i za muziku.

Na albumu “Blood Red Roses” nalazi se 13 pesama, odnosno 16 u deluxe verziji, a najavljen je letos singlom “Didn’t I”. Pesma je posvećena Rodovom sinu Šonu koji se već godinama bori sa zavisnošću od narkotika i alkohola i govori o posledicama uzrokovanih drogom iz perspektive jednog roditelja.

Izvor: trecisvijet.com

Previous post

Selena Gomez na psihijatrijskom lečenju zbog "emocionalnog sloma"

Next post

Mumford & Sons singlom "Guiding Light" najavili novi album i svetsku turneju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *