Home»Muzika»“Ni korak nazad”, počinje nova sezona koncerata u Svilajncu… Za početak – Killing Flies i The Gelateens 28. oktobra u Caffe clubu

“Ni korak nazad”, počinje nova sezona koncerata u Svilajncu… Za početak – Killing Flies i The Gelateens 28. oktobra u Caffe clubu

5
Shares
Pinterest Google+
Killing Flies/ Photo: Promo
Killing Flies/ Photo: Promo

Udruženje građana Rođen Negde Dole počinje sa realizacijom novog projekta “Ni korak nazad” koji je pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac.

Ovo udruženje već četvrtu godinu zaredom građanima Svilajnca predstavlja rok muzičare i umetnike iz svih krajeva sveta. Značaj i vrednost ovih projekata prvenstveno je druženje, razmena iskustava i upoznavanje drugih kultura, nacija i jezika.

Ovog puta u sklopu zajedničke evropske turneje, Srbiju će posetiti dve rokenrol atrakcije – Killing Flies (Melburn) i The Gelateens (Pariz).

Internacionalna ekipa muzičara koncert u Svilajncu održaće u nedelju 28. oktobra u Caffe clubu, početak je zakazan za 20:00 časova, a ulaz je donacija (preporučeno 200 dinara).

Photo: Promo
Photo: Promo

Killing Flies oformljeni su u Parizu 2016. godine od strane Australijanca Glena Brnsa (Burn in Hell) i  Parižanke Sofi Perez.

Ovaj bluz duo je u početku nastupao po noćnim barovima Pariza, da bi vrlo brzo usledili nastupi širom Francuske, a onda i Nemačke i Češke.

Početkom 2017. godine bendu su se pridružila još tri muzičara. U martu iste godine snimili su svoj debi album.

Photo: Promo
Photo: Promo

The Gelateens je supergrupa sastavljena od iskusnih muzičara pariske andergraund scene. Relativno su mlad bend (postoje od prošle godine), a ovih dana će biti objavljen njihov prvi album.

Osnovu The Gelateensa čini čarobni glas Sofi Perez (studirala jazz i klasično pevanje), čiji stil pevanja najviše podseća na Pi Džej Harvi i Peti Smt. Snažni rifovi, sirove gitare naštimovane na frekvenciji fankija, refleksije elektro ritmova i dens mašine daju bendu originalan i jedinstven zvuk.

Pored Sofi ekipu čine: dva Francuza – Manga (bubnjar) i Džej Bi (pijanista) i jedini amerikanac u bendu, rodom iz Holivuda -Šin Megjar (gitarista).

Mihajlo Belolule Marković za Headliner.rs

Previous post

"Pokondirena tikva" ponovo na sceni Kulturnog centra Čukarica

Next post

Remi Panossian trio 24. oktobra u Kombank dvorani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *