Home»Film»Mnogo toga znate o filmu “Zvezda je rođena”, ali ovo možda ipak ne…

Mnogo toga znate o filmu “Zvezda je rođena”, ali ovo možda ipak ne…

6
Shares
Pinterest Google+
A Star is Born/Photo: Promo
A Star is Born/Photo: Promo

Pre nekoliko dana u domaćim bioskopima počele su projekcije filma “Zvezda je rođena”.

Reč je o rediteljskom debiju slavnog holivudsko glumca Bredlija Kupera u kojem glumi glavni lik uz pop zvezdu Leji Gagu, kojoj je ovo prvo pojavljivanje na velikom platnu.

Film je ljubavna priča o muzičaru Džeksonu Mejnu (Kuper) i talentovane, ali nesigurne pjevačice Eli (Gaga). Filmski kritičari već predviđaju da će film osvojiti brojne nagrade, a možda i Oskara.

A dok ne pogledate film, evo i nekoliko zanimljivih činjenica o ovoj muzičkoj drami…

Film je rimejk filmova iz 1937, 1954. i 1976. U prvom izdanju, glavnu ulogu je igrala Dženet Gejnor, u drogom Džudi Garland, a 1976. Barbra Strejsend preuzima ulogu glavnog lika.

Star is Born 1976/Plakat
Star is Born 1976/Plakat

Priča ne gubi relevantnost i svaki put uspeva kada upozna svoju novu publiku.

Originalna ideja o novom rimejku je rođena 2011. godine, kada je Klint Istvud želeo da radi kao režiser, a Bijonse je ponuđena glavna uloga. U martu 2016. godine Kuper je potpisao ugovor, a u avgustu mu se pridružila Gaga.

A Star is Born/Photo: Promo
A Star is Born/Photo: Promo

Kuper prvi put demonstrira muzički talenat, svira i peva pjesme koje su ovih dana veliki hitovi i na vrhovima top lista širom sveta. Da bi to uradio, godinu dana je studirao vokal, a imao je časove kod pevača grupe Pearl Jam – Edija Vedera. Glumac je samostalno izvodio sve muzičke numere u filmu.

Na zahtev Kupera, Gaga je ofarbala (vratila) kosu u prirodnu braon nijansu i tokom snimanja nije smela da koristi ni gram šminke što u početku nije rado prihvatila.

Kuperu su filmski stručnjaci savetovali da ne uzima Gagu jer nije profesionalna glumica i da mu za rediteljski prvenac treba neko iz glumačkog sveta. On je to odbio jer je bio očaran Gaginim pevačkim talentom kada ju je slušao u Las Vegasu dok je pevala i svirala klavir.

Star is Born 2018/Plakat
Star is Born 2018/Plakat

Partneri na filmu kazali su da su imali “instant konekciju” na prvom sastanku u kući pevačice, jer oboje imaju italijanske krvi. Bredliju je majka Italijanka, dok je Gagin otac iz porodice italijanskih migranata sa Menhetna.

Na Gagin zahtev,  u filmu igraju drag performeri Di Džej Shangela Pirs i Vilam Belaj.

 

Quick on-set selfie with my other drag Daughter @ladygaga ? @starisbornmovie

A post shared by Shangela (DJ) (@itsshangela) on

Ona je u film “ubacila” i svoje najbliže saradnike.

Numere koje izvode Bredli i Gaga, snimljene su uživo.

Premijera filma “Zvezda je rođena” održana je na 75. Venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu 31. avgusta 2018. Posle premijere kritičari su imali samo reči hvale.

 

Previous post

Joko Ono obeležila Lenonov rođendan novom verzijom njegovog velikog hita

Next post

"Kill Bill" je najbolji film svih vremena... Kaže magazin Watch and listen

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *