Home»Muzika»Homeland»“Live with 3 guitars”… Stigao koncertni album novosadskog Armageddona

“Live with 3 guitars”… Stigao koncertni album novosadskog Armageddona

5
Shares
Pinterest Google+
Armageddon/ Photo: Facebook @armageddon.rs
Armageddon/ Photo: Facebook @armageddon.rs

Koncertni album novosadskog metal benda Armageddon, “Live with 3 guitars” predstavlja kraj jednog sjanog perioda benda i početak nečeg novog i neizvesnog.

To je oproštajni live album tri člana benda: Miloša Krsmanovića (pevača), Zorana Dražića (gitariste) i Miloša Marčete (klavijaturiste).

Posle ovog koncerta, sa Milošem Krsmanovićem snimljene su još tri studijske pesme, “Kill the Leader” i “Vampire Queen”.

Album je snimak koncerta na trećem Festivalu srpskog podzemlja u Domu omladine prošle godine kada je ekipa zbog personalnih promena u bendu odlučila da napravi pravi muzički spektak sa tri solo gitare:

– Igrom slučaja, novi gitarista Nikola Malivuk je već savladao ceo repertoar, dok aktuelni gitarista Zoran Dražić još nije otputovao. Na tom nastupu ostali smo čak i bez operskih pevača (dva basa: Željka Andrića i Vladimira Zorijana, kao i tenora – Marka Skendžića), tako da su Wanda Marijanski i Miloš Krsmanović dominirali scenom. Prateći vokali bili su gitarista Đorđe Letić i basista Nebojša Bjeletić “Ćebe”. Bubnjar Dejan Ćetković “Đubre”, bio je na visini zadatka, pogotovo u pesmama “Horus” i “Anubis”, kojima je podario sasvim novu dimenziju. Klavijaturista Miloš Marčeta, odsvirao je virtuozne solo deonice u pesmama “City in the Sea” i “Black Swan Rider”, tako da njegovu zamenu (koju još nemamo) čeka ozbiljno vežbanje!

Photo: Promo
Photo: Promo

Odmah posle koncerta počelo je, kako kažu iz Armagedona, mukotrpno snimanje novog materijala sa prepolovljenim bendom, ali sa puno gostiju koji su priskočili u pomoć.

– Sve pohvale Zoranu Šandorovu, na fantastično otpevanoj pesmi “Freedom Call” i Saletu Frišu, na gitarskim solo deonicama. Dejana i Vladimir Garčević (Claymorean band) učestvovali su na dve pesme (još ne otkrivamo koje), a Miodrag Fodora, naš novi lead vocal, moraće da vadi “kestenje iz vatre” i otpeva par nedovršenih, a komplikovanih pesama – kažu iz benda.

Za fanove Armageddona ovaj album ima kolekcionarsku vrednost, pošto je postava koja ga je izvela – neponovljiva.

Dok novi album ne bude gotov, uživajte u ovom koncertu, koji je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Armageddona i Tmina Recordsa pušten na besplatan download, preko oficijalnog sajta.

Previous post

GLAS OD SUVOG ZLATA... Adel za jedan dan zaradi 41.000 funti. Nama za to treba desetak godina...

Next post

Beogradski sindikat objavio singl i spot "Dogodine u Prizrenu" u saradnji s etno grupom Trag

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *