White Rabbit Band predstavio video singl “The Rain” i najavio novi album

0
37
Draško Drak Nikodijević/ Photo: Promo
Draško Drak Nikodijević/ Photo: Promo

Beogradski White Rabbit Band prizvao objavio je video singl “The Rain”, kojim grupa najavljuje, posle duže pauze, novi studijski album radnog naziva “Ek-a-tattwa”.

Draško Drak Nikodijević već više od tri decenije lider je (autor, vokal, bas) ovog post/punk/industrial/psycho/metal sastava. Posle mnogih turbulencija koje su pogodile čitavu urbanu regionalnu populaciju, Drak se, uz novu postavu benda, vraća na velika vrata svežim muzičkim kreacijama.

– Video singl “The Rain” je napravljen po istoimenoj numeri sa albuma. Svet je suviše napet i ova stvar predstavlja molitvu za kišu, ne samo u fizičkom smislu, nego i kišu koja će da otopi ovu napetost u jedno stanje ugodne opuštenosti – izjavio je Drak.

Pesma “The Rain” je kao i čitav predstojeći album snimljena u studiju “Sonic Ant” u Makrešanu kod Kruševca, a za snimanje, produkciju i bubnjeve bio je zadužen Zlatko Petković (ZAA), koji je i glavni autor objavljenog videa.

Uz Draka glavnu ulogu u spotu imala je glumica Kruševačkog pozorišta, Marija Gašić.

Marija Gašić/ Photo: Promo
Marija Gašić/ Photo: Promo

Draško Drak Nikodijević muzičku karijeru otpočeo je krajem ’70-tih kao basista i većinski autor legendarnog albuma prvenca grupe Igra Staklenih Perli.

Posle prekida saradnje 1982. godine osnovao je White Rabbit Band koji predvodi do danas. Po Drakovoj najavi predstojeći album će biti objavljen tokom proleća 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime