Home»Muzika»Rundek u novoj muzičkoj pustolovini sa Andrejom i Ftičekima

Rundek u novoj muzičkoj pustolovini sa Andrejom i Ftičekima

4
Shares
Pinterest Google+
Andrea i Darko& Photo: Saša Jungić
Andrea i Darko& Photo: Saša Jungić

Pevačica Andreja Kurelec Košavić, Darko Rundek i Ekipa “Ftičeki” objavili su prvi singl i spot “Dolinom se šetala” sa predstojećeg zajedničkog albuma “Mura Mura”, koji će na CD-u početkom iduće godine objaviti u Srbiji promoterska kuća Long Play, a u Hrvatskoj Menart.

– “Mura Mura” je ispala opasno dobro, a mi jedva čekamo da svoju muziku i koncertno podelimo sa vama – poručuju Andreja, Rundek i Ekipa “Ftičeki”.

Rundek je muzički producent projekta “Mura Mura”, koji je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić.

Na protekloj Rundekovoj turneji Apocalypso NOW, koju je režirala Hržić, novookupljena prateća grupa Ekipa pokazala je izuzetnu kreativnost, svežu energiju i zajedništvo.

Sanda je, kao veliki Andrein poštovalac, osetila da bi zagrebačka pevačica, trubačica i performerka sa Darkom i Ekipom mogla konačno da ostvari san da otpeva i snimi 12 najdražih međimurskih pesmama.

– Spontano muziciranje, šuma i međimurski bluz – opisuje Andreja Kurelec Košavić početak priče sa Ftičekima krajem leta prošle godine u jednom planinarskom domu na planini Medvednici iznad Zagreba i dodaje.

Andreja Kurelec Košavić/ Photo: Saša Jungić
Andreja Kurelec Košavić/ Photo: Saša Jungić

– Bez velikog razmišljanja, ali s pažljivim slušanjem, sasvim spontano, ali s jasnim smerom i merom stvorili smo album “Mura Mura”. Meni je od uvek bila želja da pevam međimurske pesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Bluz je bluz, živimo ga – izjavila je Andreja.

Darko je preuzeo obavezu da orijentiše rad u studiju, sluša i predloži “ključeve” za pristup pojedinim pesmama.

– Za deo pesama smo pripremili osnove aranžmana, za druge je muzika nastala u studiju. Većinu njih smo snimili iz prvog pokušaja. Ponosan sam i sretan što je “sila bila s nama” i što smo uspeli da snimimo magiju muzike u nastajanju, što je dragoceno i retko. Sigurno nam je u tome pomogao i duboki prastari izvor iz koga su te pesme proizašle – objašnjava Rundek.

Spot za pesmu “Dolinom se šetala” sniman je na reci Kupi, ostrvu Zlarinu, kao i prilikom tonske probe u dvoru i koncerta na trgu Ispod Leroja.

U ta tri dana, redatelj Aron Kovačić uhvatio je sve momente spontanosti, osećaja i neverovatne energije koju nosi Ekipa “Ftičeki”.

Članovi benda su: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara), Ana Kovačić (saksofon), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke), uz Natašu Radušić (mandolina) i Marka Firsta (violina) iz grupe Cinkuši.

Previous post

Duško Gojković i Big Bend Radio Televizije Srbije 9. i 11. oktobra u Domu omladine Beograda

Next post

Dereta vam preporučuje... Kazuo Išiguro - "Nokturna: pet priča o muzici i sutonu"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *