Home»Muzika»Jazz»OVAJ DŽEZ ZVUČI POZNATO… Nenad Vasilić trio 12. decembra na Kolarcu

OVAJ DŽEZ ZVUČI POZNATO… Nenad Vasilić trio 12. decembra na Kolarcu

7
Shares
Pinterest Google+
Nenad Vasilić/ Photo: Promo
Nenad Vasilić/ Photo: Promo

Nenad Vasilić trio nastupiće u sredu, 12. decembra, od 20h u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Nenad Vasilić (1975) srednje muzičko obrazovanje stekao je u Nišu, a potom studirao na Jazz akademiji u Gracu. Posle početnih iskustava u sastavima etabliranih džez muzičara (Mark Marfi, Šila Džordan, Stjepko Gut…), 1998. godine odlučuje da formira sopstveni kvintet (jedno vreme pod imenom Vasilić Nenad Balkan Band), sa namerom da “u repertoaru nema američkih numera”. Tokom vremena, kristalisala se preciznija koncepcija: fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, sa melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora, uz koji je odrastao.

Centralno mesto u repertoaru zauzeli su izuzetno nadahnuti aranžmani popularnih narodnih pesama, poput “Ajde Jano”, “Kad ja pođoh na bembašu”, “Zajdi zajdi”, “Jovane mori Jovane” i “Zapevala sojka ptica”. Potom je u program uvrstio i muziku legendarnog romskog interpretatora Šabana Bajramovića, kao i sve više originalnih kompozicija, pisanih u duhu narodne tradicije. Opisujući muziku kojom se bavi, Vasilić ipak izbegava da je odredi kao Balkan Jazz, dopuštajući da se u njoj nađu ekstrakti džeza, folklora, klasike, heavy metala, roka ili world music; karakterišući je jednostavno kao – njegovu muziku.

Ulaznice za koncert našeg svetski priznatog kontrabasiste po cenama od 1200 i 900 dinara su puštene u prodaju i mogu da se nabave  na blagajni Kolarca, svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21.

Pogledajte kako Nenad Vasilić na kontrabasu  svira “Burn” legendarnog benda Deep Purple:

 

 

Previous post

Bono Voks ponovo napao evropske političare: VI ste nacisti, zabranjujete burke i otimate nakit od azilanata...

Next post

"Overtime"... Džesi Ver novim singlom najavljuje povratak elektronici i UK house zvuku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *