Home»Pulse»Najave»“VREME JE ZA LEPO…” Beogradski umetnik Miša Kravcev otvara izložbu u Sarajevu

“VREME JE ZA LEPO…” Beogradski umetnik Miša Kravcev otvara izložbu u Sarajevu

4
Shares
Pinterest Google+

Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih beogradskih slikara, Miša Mihajlo Kravcev, otvoriće 26. oktobra samostalnu izložbu “Vreme je za lepo…” u jednom od najprestižnijih prostora u Sarajevu – “4 Sobe Gospođe Safije”. Izložba će trajati do Nove godine.

– Drago mi je i posebna mi je čast, da posle sjajne i jedne od najposećenijih izložbi u Domu vojske Srbije, imam priliku da izlažem u Sarajevu, u tako ekskluzivnom i nadaleko poznatom prostoru, kao što su ‘4 Sobe Gospođe Safije’ – kaže Kravcev i dodaje:

4 Sobe Gospođe Safije logo
4 Sobe Gospođe Safije logo

– Smatram da su naročito poslednjih nekoliko decenija umetnost uopšte, a posebno slikarstvo, dospeli u ćorsokak, do samog kraja slepe ulice i da nešto hitno mora da se menja, ili najblaže rečeno osvežava. Mislim da su ‘4 Sobe Gospođe Safije’, pravo mesto za tako nešto, a bez lažne skromnosti, pogotovo u kombinaciji sa mojim slikama koje nose u sebi to nešto novo i imaju tu posebnu energiju i atmosferu, zbog čega i izazivaju tako veliko interesovanje publike.

Miša Mihajlo Kravcev je do sada imao 24 samostalne i grupne izložbe u Srbiji i inostrantstvu, od kojih su najznačajnije one u Kulturnom centru Beograda i velika prošlogodišnja retrospektiva umetnikovih radova, koju je posle 17 godina Kravcev izložio u njegovom rodnom Beogradu – u Velikoj galeriji Doma vojske Srbije.

– Na domaćoj likovnoj sceni egzistira zaista veliki broj umetnika, ali su malobrojni oni koji kontinuirano i predano grade svoj slikarski kredo na arhetipsko simbolističkim iskustvima…. bilo da su u pitanju mitološka bića, animalni motivi ili antički mitovi. Tako svestran, afirmisan na likovnoj sceni, odnosno jedan od najpopularnijih i najprodavanijih slikara, je Mihajlo Miša Kravcev – napisala je Maja Živanović, likovni kritičar, u katalogu za izložbu “Purpurni Feniks”.

Kravcev se, inače, uspešno bavi i književnošću, a najpoznatiji je po noveli “Proleće jednog lava”.

Previous post

HJUSTONE, IMAMO PROBLEM... Madona odložila objavljivanje novog albuma

Next post

Bunt na tuzlanski način... The Synergy i Sassja objavili pesmu "Let"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *