Dve generacije muzičara, dve porodice, jedna bina… Bisera, Vasil, Gabi i Matija 16. novembra u Kombank dvorani

0
34
Photo: Promo
Photo: Promo

Koncert četiri velika muzička imena – Bisere Veletanlić, Gabi Novak, Matije Dedića i Vasila Hadžimanova  biće održan 16. novembra u velikoj sali Kombank dvorane s počekom u 20:00 časova.

Bisera Veletanlić/Photo: YouTube preintscreen
Bisera Veletanlić/Photo: YouTube preintscreen

Bisera Veletanlić, pored toga što je jedno od najvećih imena domaće šlageristike i zvezda jugoslovenskih festivala 70-ih godina, jedna je od najoriginalnijih pevačica na Balkanu.

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih melodija koje su obeležile jedno vreme. Dobitnica je Nišville nagrade za životno delo.

Gabi Novak, jedna je od najpoznatijih pevačica hrvatske muzičke scene sa karijerom dužom od 50 godina, koju je obeležila velikim hitovima, interpretacijama vrhunskih kompozicija njenog supruga Arsena Dedića i mnogobrojnim festivalskim nastupima širom regiona.

Dobitnica je Porin nagrade za životno delo.

Vasil Hadžimanov i Matija Dedić dvojica su svetski priznatih džez pijanista i kompozitora, sa dugogodišnjim i veoma uspešnim muzičkim karijerama, sa bogatim diskografijama i mnoštvom osvojenih priznanja i nagrada.

Ova dva vrhunska umetnika u sebi nose niz gena svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana.

Photo: Promo
Photo: Promo

U ovoj posebnoj noći posetioci će moći da uživaju uz čuvene pesme Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemala Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na blagajni Kombank dvorane, kao i na svim prodajnim mestima Eventima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime