Home»Muzika»Sutra počinje peti međunarodni festival saksofona Blegrade SAXperience

Sutra počinje peti međunarodni festival saksofona Blegrade SAXperience

10
Shares
Pinterest Google+
Mobilis/Photo Juia Wessely Belgrade SAXperience promo
Mobilis/Photo Juia Wessely Belgrade SAXperience promo

Peti međunarodni festival saksofona u Srbiji, Blegrade SAXperience počinje u utorak, 2. oktobra i trajaće pet dana, do subote 6. oktobra.

Belgrade SAXperience 2018 biće svečano otvoren u utrorak, 2. oktobra u 20:00 časova, koncertom World Premieres u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ovaj koncert okupiće izuzetne internacionalne muzičare, a publika će imati priliku da čuje dve svetske muzičke premijere: delo naše nagrađivane kompozitorke Anje Đorđević – Nightscapes of Babylon za alt saksofon i gudače i delo poznatog saksofoniste i kompozitora Frančeska Santučija – Belgrade Tango za alt saksofon, gudački orkestar, harfu i vibrafon, uz poznate kompozicije Alesandra Marčela, Eitora Vila-Lobosa i Johana Sebastijana Baha.

Kompozicije će izvesti zvezde francuskog klasičnog saksofona Eva Bartas i Nikola Arsenijević u pratnji Velikog kamernog orkestra, a pod dirigentskom palicom Aleksandra Sedlara i Frančeska Santučija.

Les Nounours/Photo Rina Vukobratovic, Belgrade SAXperience promo
Les Nounours/Photo Rina Vukobratovic, Belgrade SAXperience promo

Festival se nastavlja koncertom Pitera Pelensa u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, zatim koncertom Mobilis Night, u izvedbi Mobilis Saxophone Quarteta iz Austrije u Skupštini grada Beograda i koncertom sastava Les Nounours u Italijanksom institutu za kulturu.

Svečano zatvaranje festivala održaće se u Kombank dvorani, u subotu, 6. oktobra u 20:00 časova,  koncertom poznatog francuskog saksofoniste Batista Erbena i pijaniste Bojana Zulfikarpašića.

Bojan Zulfikarpašić/Photo: AleX
Bojan Zulfikarpašić/Photo: AleX

Ulaznice za veče otvaranja u Kolarčevoj zadužbini kao i završno veče u Kombank dvorani dostpune su na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na blagajnama ove dve dvorane.

Ulaz na sve ostale koncerte festivala Belgrade SAXperience je besplatan.

Previous post

STIGAO TIZER ZA PRVI SINGL I SPOT BEOGRADSKOG BENDA BARKA DILO... "Nađa" je priča o slučajnosti, lutanju i traženju

Next post

VIŠE OD STRIPA... Objavljen grafički roman "Duge noći i crne zastave" po istoimenoj knjizi Dejana Stojiljkovića

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *