STIGAO TIZER ZA PRVI SINGL I SPOT BEOGRADSKOG BENDA BARKA DILO… “Nađa” je priča o slučajnosti, lutanju i traženju

0
90
Oglasi
Barka Dilo/Photo: Promo
Barka Dilo/Photo: Promo

Beogradski bend Barka Dilo objaviće 3. oktobra na YouTubeu svoj prvi zvanični singl ”Nađa”, praćen muzičkim spotom.

– Pesma je zasnovana na “Nađi” Andrea Bretona, a govori o slučajnosti, lutanju i traženju – kaže frontmen benda, autor pesme i spota Nikola Radić.

Video je snimljen u gradovima Trevu-Treginjek i Trelevern u Bretanji, a montažu potpisuju Vladimir Anastasijević i Dušan Hrecak (MakeIT Production).

Prvi singl Barke Dilo najavljuje njihov predstojeći album prvenac “Karta slučaja”, koji će se 5. novembra naći na svim većim onlajn servisima pod lejbelom Krokodil Records. Album sadrži deset autorskih pesama i snimljen je u pančevačkom studiju Krokodil, u produkciji Petra Stevanovića iz sastava Ljubičice.

Milan Đorđević i Nikola Radić, autorski dvojac Barke Dilo, kažu da je centralna tema “Karte slučaja” putovanje, stvarno i simboličko, a svoje radove nazivaju modernom šansonom. Najveća inspiracija su im francuski kantautori (Serž Genzbur, Žak Brel), ali kao svoje uticaje navode i Lenarda Koena i Darka Rundeka, folk i džez.

Cenjeni španski fotograf Ćema Mados ustupio je bendu prava na jednu svoju fotografiju koja će se naći na omotu ovog izdanja, dok će se na poleđini CD-a naći fotografija iz serije “Made in India” francuskog fotoreportera Žozefa Melena.

Barka Dilo/ "Karta slučaja", cover
Barka Dilo/ “Karta slučaja”, cover

Beogradska promocija albuma i turneja u nekoliko gradova Srbije predviđene su za kraj novembra i decembar.

Pogledajte tizer za spot “Nađa”:

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime