Home»Muzika»Zeppelini za 21 vek…  Mičigenski klinci Greta Van Fleet spremili prvi album

Zeppelini za 21 vek…  Mičigenski klinci Greta Van Fleet spremili prvi album

5
Shares
Pinterest Google+
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: [email protected]

Tri brata i jedan njihov dugogodišnji prijatelj formirali su rok grupu koja je za samo godinu dana postala senzacija, ne samo zbog   poređenja sa Led Zeppelin.

Kao što je headliner.rs već pisao, blizanci Džoš Kiska (vokal) i Džejk Kiska (gitara), 22-godišnjaci, njihov mlađi brat, 19-godišnji Sem Kiska (bas) i zajednički dugogodišnji prijatelj, bubnjar Deni Vagner (19), od prošle godine su profesionalni rok bend, a ubrzo posle okupljanja su privukli toliku pažnju da im je organizovana serija koncerata po Severnoj Americi i Evropi, redom rasprodatih.

Sva četvorica su odrasli uz bogate vinilne kolekcije svojih roditelja, što je temelj njihove muzike koju stvaraju u duhu visokonergičnog hibrida rock’n’rolla, bluesa i soula.

Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: [email protected]

Bend su nazvali Greta Van Fleet i moto im je “peace, love and unity”.

Boja Džošovog  glasa, ali i kompletna pojava veoma podsećaju na Led Zeppelin, čiji je frontmen Robert Plant, da podsetimo, imao 20 godina, a gitarista Džimi Pejdž četiri više kada su otvorili slavno Zepp poglavlje.

Ono što je posebno zanimljivo za mladi američki bend – dolaze iz Frankenmutha, gradića izgrađenog u bavarskom stilu i smeštenog u američkoj državi Mičigen, a ima jedva 5.000 stanovnika.

Posle dva singla, prvoplasirana na Rock Radiju, ‘budući Zeppelini’ su sredinom prošlog meseca objavili novi singl “When The Curtain Falls”, koji autorski potpisuje kompletan bend, kao finalnu najavu debitantskog albuma ”Anthem of the Peaceful Army” koji se na tržištu očekuje 19. oktobra 2018.

HL/Izvor: glas.ba

Previous post

PETAR PAN JE STIGAO NA JAMAJKU... Arcade Fire objavili video za pesmu s albuma "Everything Now"

Next post

Spotom za pesmu "Da me nema" MAG najavio svoj četvrti album - "Bizant"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *