Home»Muzika»The Handsome Family 17. oktobra u Domu omladine Beograda

The Handsome Family 17. oktobra u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+
The Handsome Family/ Photo: Facebook @TheHandsomeFamily
The Handsome Family/ Photo: Facebook @TheHandsomeFamily

Američki sastav The Handsome Family, široj javnosti poznat po muzici za kriminalističku seriju “True Detective”, održaće prvi koncert u Srbiji, 17. oktobra u Domu omladine Beograda, koji je i organizator ovog ekskluzivnog gostovanja.

The Handsome Family se smatraju rodonačelnicima i kod nas popularne „Amerikane“ , kao i autorima nekih od najpopularnijih i najlepših pesama u ovom žanru.

Tokom dvadesetpetogodišnje karijere, sastav koji vode muž i žena, Bret i Reni Sparks, kreirao je jedinstveni country-noir zvuk i stvorio muziku koja pretvara pejsaž svakodnevice modernog života u mesto sa misterioznim predznakom.

Bretova muzika, oslanja se na bogatstvo klasičnih uzora, od Baha i Brehta preko Boba Dilana do Bitlsa, dok Reni ističe da je njihov stil “slikanje rečima”, kojim stvaraju onaj specifičan, gorko-slatki ambijent kompozicija, po kojem su The Handsome Family postali poznati.

The Handsome Family/ Photo: Facebook @TheHandsomeFamily
The Handsome Family/ Photo: Facebook @TheHandsomeFamily

Tokom leta i jeseni bračni par Sparks napraviće pauzu u radu na jedanaestom albumu, kako bi odsvirali turneju posvećenu dvadesetogodišnjici objavljivanja revolucionarnog, trećeg albuma “Through the Trees”.

Magazin Mojo uvrstio je ovo izdanje u top 10 ključnih izdanja Amerikana zvuka svih vremena.

Koncerti grupe The Handsom Family su poznati po opuštenoj atmosferi – pesme koje sviraju mogu biti mračne, ali raspoloženje na bini je uvek dobro.

Bret, sa svojim harizmatično dubokim, rezonantnim glasom i ogromnom bradom, na svim nastupima je moćna pojava u centralnom delu scene. Reni peva i svira bendžo, citru i ukulele-bas, uz specifične najave numera, uvodne priče koje često daju pesmama posebnu atmosferu.

Na predstojećim koncertima pridružiće im se  Aleks Mekmahon (gitara, klavijature) i Džejson Tot (bubnjevi, klavijature, sempler).

Ograničen broj ulaznica za koncert The Handsome Family u pretprodaji je preko Eventim mreže po ceni od 1200 dinara.

Previous post

The Prodigy imaju novi singl... "Light Up The Sky"

Next post

Najavljen posthumni album Leonarda Koena, s pesmama koje nije stigao da završi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *