Home»Muzika»Red Azre, red Bijelog dugmeta… Sedmi Festival tribute bendova u Akademiji 28

Red Azre, red Bijelog dugmeta… Sedmi Festival tribute bendova u Akademiji 28

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Sezona velikih klupskih koncerata u Akademiji 28 i ove godine počinje festivalom tribute bendova, koji će se održati 5. i 6. oktobra.

Na sedmom festivalu posvećenom ex-Yu muzici nastupiće bendovi koji će izvoditi muziku dva, po proceni mnogih, najznačajnija rok sastava sa ovih prodtora – Azre i Bijelog dugmeta.

Prve festivalske večeri, u petak 5. oktobra nastupiće Azra tribute bend, koji će izvoditi najveće hitove kultnog zagrebačkog benda i jednog od najznačajnih muzičkih autora, Branimira Štulića.

Ekipu Azra tribute benda čine: Danilo Jeftović – Dača (vokal i gitara), Aleksandar Kovačević – Koča (gitara), Luka Ostojić (bas), Borko Stojačić – Borkoni (bubnjevi), koji za svoju muzičku intrepretaciju kažu: “ …morate da čujete da biste poverovali!”

Beogradski tribute grupe Bijelo dugme/ Photo: Facebook @beogradskitribute.bjelodugme
Beogradski tribute grupe Bijelo dugme/ Photo: Facebook (Zoran Stojković)

Druge festivalske večeri, u subotu 6. oktobra, nastupiće  Beogradski tribute grupe Bijelo Dugme u sastavu: Boris Kraguljac – Saralija (vokal), nekadašnji član EKV-a Ivan Ranković – Raka (bubanj), Miloš Jovanović (gitara), Milan Dajović (klavijatura), Nemanja Cvijović (bas), Ljiljana Radovanović (prateći vokal).

Beogradski tribute grupe Bijelo Dugme iza sebe ima brojne koncerte i učešće na mnogim muzičkim festivalima, kako u Srbiji tako i u region, a nastup koji sa ponosom ističu je koncert na beogradskom Beer Festu.

Koncerti počinju u 22:00 časa a ulaz je, kao i svake godine, besplatan (uz obaveznu rezervaciju mesta).

 

Previous post

Noćni program sa Bojanom Vunturišević 21. decembra u novosadskoj Fabrici

Next post

ČOVEK KOJI JE BIO "ZVUK SAN FRANCISKA"... Preminuo pevač i gitarista benda Jefferson Airplane

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *