Home»Film»VREME IMA SVOJE PLANOVE… Besplatna projekcija restaurirane verzije “Nacionalne klase” ipak u nedelju

VREME IMA SVOJE PLANOVE… Besplatna projekcija restaurirane verzije “Nacionalne klase” ipak u nedelju

4
Shares
Pinterest Google+
Nacionalna klasa/Photo: printscreen
Nacionalna klasa/Photo: printscreen

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika najavljenih za subotu, 29. septembar, besplatna projekcija za javnost digitalno restaurirane verzije filma “Nacionalna klasa” održaće se u nedelju, 30. septembra, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, umesto na Studentskom trgu.

Beogradska publika će imati priliku da se u jednom od dva termina projekcije toga dana od 18.00 i 20.30, priseti kultnih replika iz jednog od najpopularnijih srpskih filmova, snimljenih u režiji Gorana Markovića. Svi zainteresovani besplatne ulaznice mogu da preuzmu na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1, u nedelju od 17.00.

Ovo je drugi film Gorana Markovića među deset srpskih ostvarenja koja su odabrana za digitalnu restauraciju u okviru projekta “Vip Kinoteka”, od kojih je do sada sedam restaurisano.

Film “Nacionalna klasa”, snimljen u produkciji Centar filma iz Beograda, okupio je sjajnu glumačku ekipu koju je predvodio Dragan Nikolić u ulozi reli vozača Brane Flojda. Njegovu devojku Šilju igrala je Gorica Popović, koja je za tu ulogu osvojila Zlatnu arenu na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli.

Previous post

NIJE LAKO BITI DRUGAČIJI... Džejson Derulo pozvao fanove u Srbiji na koncert u Areni

Next post

34 GODINE KASNIJE... Ovako izgledaju Sara Konor i Terminator danas... a i junaci su nastavka kultnog filma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *