Home»Muzika»OVO NAS MALO PLAŠI… Spotify počinje da kreira playliste na osnovu DNK svojih korisnika

OVO NAS MALO PLAŠI… Spotify počinje da kreira playliste na osnovu DNK svojih korisnika

4
Shares
Pinterest Google+
Spotify/Photo: Pixabay
Spotify/Photo: Pixabay

Spotify je komercijalna usluga za streaming muzike i muzičkog sadržaja nekoliko svetski poznatih izdavačkih kuća, a odnedavno korisnicima pruža uslugu unošenja DNK kako bi im ponudili playlistu muzike koja je kompatibilna s njihovim genima?!

“Ancestry DNA” je interneti servis koji će poslužiti Spotifyju da dobije rezultate DNK analize korisnika koji žele da im ova svetski poznata streaming kompanija ponudi listu pesama koja odgovara njihovim genima i koja je direktno povezana s njihovom porodičnom istorijom.

Iz kompanije “Ancestry DNA” navode kako je zaštita privatnosti podataka vezanih za DNK njihov najveći priorirtet i tvrde da ni Spotify neće imati pristup bilo kojem od DNK nalaza. Takođe, iz Spotifyja su naveli da će korisnici samovoljno odlučiti žele li da iskoriste ovu novu opciju ili ne.

Zanimljivo je istaći kako je prema nedavnom istraživanju Spotify utrostručio broj pesama koje korisnici mogu da slušaju i preuzimaju kada su van mreže. Spotify Premium članovi ranije su bili ograničeni na 3.333 numere, a sada je broj povećan na 10.000, izveštava NME.

Kako navode iz Spotifyja, ovo ažuriranje će ohrabriti publiku da “otkrije zvučni zapis svog nasleđa”.

Nas ovo malo plaši… a vas?

HL/Izvor: NME

Previous post

KLARKSONOV DUH UŠAO U NJEGA... Ričard Hamond posle pijanke polomio režiseru rebro

Next post

Jurica Pađen & Aerodrom predstavili novi singl i spot "Neka bude"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *