Home»Muzika»Homeland»15 godina na sceni bend Klopka za pionira obeležio sa četiri nove pesme

15 godina na sceni bend Klopka za pionira obeležio sa četiri nove pesme

4
Shares
Pinterest Google+
Klopka za pionira/Photo: facebook@klopkazapionira
Klopka za pionira/Photo: [email protected]

Povodom 15 godina postojanja, pančevačko/beogradski noise rock bend Klopka za pionira odlučio je da objavi nove pesme. Za sada su završene tri – “Zemlja nije okrugla”, “Bela kuga” i “Konji moji”, a četvrta “Borac protiv gladi” je u pripremi.

– Da se razumemo, nove pesme, koliko god da su sveže i koliko god da donose duh novog vremena, stavljaju tačku na jednu epohu, na jednu dekadu. Zaokružuju ono što se ne može zaokružiti i prepričavaju ono što se ne može prepričati. Takođe otvaraju mala vrata u nepoznato, nedodirljivo, skriveno, nagoveštavaju novu trasu, a možda i ne – noć je mlada, konji moji gde ste sada? Kako ću do grada? Posle petnaest godina postojanja, Klopka za pionira na konjima, u sigurnom kasu, na dobrom glasu i dalje ume da se zaigra – na zanimljiv način je ova alternativna ekipa najavila svoj novi autorski rad.

Klopka za pionira/Photo: facebook@klopkazapionira
Klopka za pionira/Photo: [email protected]

Bend Klopka za pionira je, nastojanju da iskorači iz okvira popularne muzike, razvila neobičan izraz zasnovan na improvizaciji, kreativnom tretmanu instrumenata, primeni buke i saradnji čoveka i mašine. Posebno važnu ulogu u njihovom zvuku imaju angažovani tekstovi interpretirani na ekspresivan način. Klopka za pionira nastoji da zvuči intenzivno, bučno, iskreno i istinito, neprestano se menjaju i tragaju za novim prostorima za istraživanje u muzici.

Nove pesme Klopke za pionira možete da preslušate OVDE.

A evo i jedne njihove starije stvari,,,

Previous post

Ser Pol Makartni najavio novu verziju filma "Let It Be"

Next post

Muzika iz kultne serije "Breaking Bad" uskoro na vinilu, ali u ograničenom tiražu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *