Home»Muzika»“Selfies in the Sunset”… Gruff Rhys objavio novi video inspirisan internet trendovima…

“Selfies in the Sunset”… Gruff Rhys objavio novi video inspirisan internet trendovima…

4
Shares
Pinterest Google+
Gruff Rhys/ Photo: Promo
Gruff Rhys/ Photo: Promo

Posle rasprodatih koncerata u Kardifu, Londonu i Mančesteru, Gruff Rhys predstavio je novi video i to za pesmu sa aktuelnog albuma “Babelsberg”.

U pitanju je pesma “Selfies in the Sunset” na kojoj mu gostuje Lily Cole, a spot je inspirisan modernom internet kulturom.

– Pre par godina primetio sam neke nasmejane ljude kako slikaju selfije ispred spektakularnog zalaska sunca, okrenuo sam se u suprotnom smeru i posle kraćeg hoda ugledao još jedan zalazak sunca. U tom trenutku shvatio sam da je prvi zalazak zapravo samo odsjaj isparenja iznad fabrike hemikalija a da je sve izgledalo kao da smo u Kaliforniji, što nije bio slučaj. U tom trenutku sam počeo da razmišljam o armagedonu i o tome da li će ljudi fotografisati i objavljivati selfije do poslednjeg trenutka. Tempo klimatskih promena sugeriše da možda i jeste kraj – izjavio je Gruff Rhys.

Gruff Rhys/ Photo: Promo
Gruff Rhys/ Photo: Promo

Album “Babelsberg” objavljen je 8. juna za izdavačku kuću Rough Trade Records koja je objavila i prethodni album “Candylion”.

Novo izdanje sastoji se od deset pesama koje su originalno snimljene početkom 2016. godine, ali su zbog demoliranog studija u kojem je Gruff Rhys sa svojim bendom snimao, ostavljene sa strane čekajući orkestralne deonice koje su tek posle osamnaest meseci snimili kompozitor Stephen McNeff i BBC orkestar Velsa.

Kritičari tvrde da je u pitanju do sada najbolje delo ovog velškog umetnika čija se karijera traje već tri decenije.

Previous post

TEXAS 29. SEPTEMBRA STIŽE U HALU SPORTOVA... A evo ko je, ustvari, kontroverzna pevačica Šarlin, bivša frizerka, a danas lezbo ikona i Madonina prijateljica

Next post

Jesen na Čukarici... Koncert duvačkog kvinteta RTS-a

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *