Stiv Lukater napisao memoare… Nazvao ih “jevanđeljem”, ali izbegao “nezgodne” delove – da ga neko ne bi tužio

0
58
Stiv Lukater/Photo: facebook@SteveLukather
Stiv Lukater/Photo: facebook@SteveLukather

Gitarista jednog od najvećih i najcenjenijih bendova u istoriji Toto, Stiv Lukater objavio je svoje memoare pod naslocom “The Gospel According to Luke”, u slobodnom prevodu – muzičko jevanđelje po Lukateru.

Knjiga je objavljena 18. prošle sedmice u saradnji s jednim od najpoznatijih rock biografa, Polom Risom, predgovor za nju napisao je ni manje ni više nego brat po instrumentu, gitarski virtuoz Stivi Vaj i opisana je kao “neverovatna i često smešna autobiografija “.

Stiv Lukater/Photo: facebook@SteveLukather
Book cover

U knjizi Lukater donosi celu istoriju benda Toto, otvarajući vrata dosad nepoznatim činjenicama iz studija i bacajući novo svetlo na kreativne procese nekih od najpoznatijih imena u muzici kao što su Kvinsi Džons, Majkl Džekson, Pol Makartni, Stivi Niks, Elton Džon, Majls Dejvis, Brus Springstin…

Ipak, kako je otkrio u nedavnom intervjuu za Ultimate Classic Rock, zauzdao je samog sebe u objavi brojnih pikanterija koje bi mogle da završe sudskim parnicama.

– Umesto da bacam ljude u jamu jer su to zaslužili, odlučio sam da u velikoj meri izaberem put dostojanstva – objašnjava u intervjuu Lukater i dodaje:

– Postoji nekolicina ljudi koju sam bocnuo, ali to su zaslužili. Pokušao sam da zadržim hladnu glavu i izbegnem tužbe, i to mi je jako važno u životu. Dosta mi je jebenih tužbi u životu, ok?

U drugom tonu je govorio ranije… “Koliko bendova zajedno (uključujući sve članove koji su kroz bend prošli) može da se pohvali da su svirali na 5.000 albuma, 225 puta bili nominovani za prestižnu nagradu Grammy i bili gotovo “kućni bend” na najvećem albumu u istoriji muzike?”, ponosno je izjavio Lukater prilikom najave knjige, a te činjenice stoje. Izuzetno cenjeni muzičari, članovi Tota su, kao deo svog matičnog benda ili samostalni i session muzičari zaista ostavili trag u istoriji muzike. Samo Lukater je, na primer, svirao na više od 1.500 izdanja, od kojih je verovatno jedna od najpoznatijih “Beat It” Majkla Džeksona.

HL/Izvor: mixer.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime