Home»TV»NIKOM NIJE SVEJEDNO… Reklama s Entonijem Burdenom jedne naljutila, druge rasplakala

NIKOM NIJE SVEJEDNO… Reklama s Entonijem Burdenom jedne naljutila, druge rasplakala

4
Shares
Pinterest Google+
Entoni Burden/Photo: facebook@AnthonyBourdain
Entoni Burden/Photo: [email protected]

Entoni Burden je bio jedan od najvoljenijih antiheroja kulinarstva. Svoj imidž “nevaljalog momka” gastronomije gradio je godinama, a bio je naširoko poznat kao osoba sa specifičnim, ali izuzetnim karakterom. Nije bio baš za svačiji stomak.

Entoni Burden se isto tako godinama borio sa bolestima zavisnosti i sa depresijom. O tome je čak u nekoliko navrata i otvoreno govorio. I baš zbog toga smo ga voleli više, doživljavali smo ga kao stvarnog čoveka koji je u suštini ipak kao jedan od nas, sa slabostima i bolom, sa teškim bitkama koje je morao da vodi. U pitanju su bile godine, a možda i decenije patnje koje su ga na kraju odvele u smrt samoubistvom. Ipak, to jednu kompaniju željnu profita nije sprečilo da na svoju zaradu doda još koju nulu, eksploatišući upravo lik prerano stradalog majstora televizije i kulinarstva.

Tokom ovogodišnje dodele Emmy nagrada, na kojima je Entoni Burden posthumno nagrađen, prikazana je reklama za Balvenie viski u kojoj se pojavljuje upravo preminuli “genije”. I nikome nije bilo svejedno, iz nekoliko razloga.

“Ako u svom srcu osećaš, ako znaš, ako imaš razloga da veruješ da bi mogao da budeš izvrstan u nečemu – da bi mogao da radiš nešto jedinstveno što će šokirati, zaprepastiti i očarati ljude – učini to”, govori on u reklami koja je nakon prikazivanja izazvala mnoge reakcije.

Jedni su bili besni:

 

 

 

 

Drugima je ovo pokrenulo emocije tuge i čak izazvalo suze:

 

 

Previous post

Kocka je bačena... Zid Mortal objavio album "Monopol i riziko"

Next post

NE VERUJU U SLUŽBENU VERZIJU... PRINSOVI FANOVI PETICIJOM TRAŽE istragu velike porote o njegovoj smrti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *