Home»Muzika»Jazz»Džez za Dž… Vladimir Tubić Kvintet 22. septembra na Platou Milana Mladenovića

Džez za Dž… Vladimir Tubić Kvintet 22. septembra na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+
Vladimir Tubić/ Photo: Promo
Vladimir Tubić/ Photo: Promo

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “Džez za Dž”.

Jednom nedeljno, subotom od 13:00 časova, posetioci mogu da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. A ove subote na Platou Milana Mladenovića nastupiće Vladimir Tubić Kvintet.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ako još uvek niste čuli za Vladimira Tubića, talentovanog gitaristu poreklom iz Banjaluke, ovo će biti sjajna prilika da se upoznate sa njegovim radom i njegovim prvim instrumentalnim albumom “Half Step Up”.

Vladimir Tubić rođen je 1992. godine u Banjaluci (Bosna i Hercegovina). Već sa 16 godina pobedio je na prvom gitarskom takmičenju posle čega je usledilo usavršavanje protkano putovanjima i istraživanjem muzike u nekim od najprestižnijih institucija za muzičku edukaciju.

Učestvovao je u brojnim profesionalnim radionicama, internacionalnim projekatima i gostovao je na albumima drugih muzičara.

Imao je priliku da svira sa legendarnim bubnjarem Dave Wecklom i sa mnogim muzičarima iz SAD na “Made in New York” festivalu u Crnoj Gori.

Max Kochetov/ Photo: AleX
Max Kochetov/ Photo: AleX

“Half Step Up” je gitariski instrumentalni album snimnjen u postavi kvarteta, sa devet originalnih kompozicija i sofisticiranih aranžmana baziranih na fjužn i smooth džezu, latin i funk nasleđu.

Prva promocija albuma održana je početkom godine u klubu Soul Society, kada su kao specijalni gosti nastupili Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac i drugi istaknuti džez muzičari.

Na koncertu ispred Doma omladine Vladimir Tubić Kvintet nastupa u postavi: Vladimir Tubić  (električna gitara), Max Kochetov (saksofon), Stevan Milijanović (klavir) , Aleksa Milijanović (bubnjevi) i Branko Vučetin (bas gitara).

U slučaju loših vremenskih uslova, koncert će biti održan u Domu omladine Beograda.

 

Previous post

Uskoro najhladnije filmsko ostvarenje ove jeseni... Stiže "Siberia" sa Kijanu Rivsom u glavnoj ulozi

Next post

Imagine Dragons predstavili pesmu "Zero" za film "Ralph Breaks The Internet"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *