Home»Muzika»Homeland»BEZ KALKULACIJA… Igor Marojević promoviše debi album “Da se ne zameri”

BEZ KALKULACIJA… Igor Marojević promoviše debi album “Da se ne zameri”

5
Shares
Pinterest Google+
Igor Marojević/Photo: Promo
Igor Marojević/Photo: Promo

Promocija albuma “Da se ne zameri” pisca i rokera Igora Marojevića, u izdanju Metropolis Music, održaće se u četvrtak, 27. septembra od 12h, u Muzičkoj kući Metropolis. Na promociji će govoriti Bane Lokner, Milan Milosavljević Burda (producent albuma) i Igor Marojević.

Igor Marojević je rođen 1968. godine u Vrbasu. Diplomirao je Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Među njegovim knjigama (izdavačka kuća “Laguna”) najviše se izdvajaju romani “Prave Beograđanke”, “Žega” , “Šnit”, “Majčina ruka” i tek izašli roman “Tuđine”, kao i knjige priča “Mediterani” i “Beograđanke”, najkomercijalnija zbirka srpske kratke umetničke proze 21. veka. Dobio je više književnih nagrada, između ostalog “Károly Szirmai”, Nagradu iz Fonda “Borislav Pekić” i “Desimir Tošić”. Njegova dela ili njihovi odlomci objavljivani su na petnaestak jezika. U Španiji i Srbiji mu je izvedeno četiri drame.

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, Igor se bavio i rokenrolom. Bio je pevač, teksopisac i kompozitor benda “Stvarno Kvarno” sa kojim je objavio istoimeni album 1991. Album “Da se ne zameri” sažima njegov muzički rad u međuvremenu. Marojević potpisuje sve kompozicije i tekstove, osim jedne obrade za koju je uradio aranžman. Glavni aranžer je producent Milan Milosavljević Burda, u čijem beogradskom studiju je album i snimljen.

Igor Marojević, Da se ne zameri/cover
Igor Marojević, Da se ne zameri/cover

Sam Marojević o albumu “Da se ne zameri” kaže:

– Objavljivao sam knjige uvek po nalogu izvesnog unutrašnjeg impulsa, bez obzira da li to ishodovalo učestalilju produkciju ili višegodišnje pauze. Slično je urađen i ovaj album, bez kalkulacija, objavljen kad mu je po unutrašnjem osećanju bilo vreme, makar tek 27 godina nakon prethodnog nosača zvuka. Više nego dovoljno vremena da se uspostavi potpuna distanca u odnosu na moje muzičke početke i napravi nešto u svakom smislu sasvim novo. Zapravo, ja tek “Da se ne zameri” smatram ličnim muzičkim početkom.

Previous post

Humanitarni koncert za Miodraga... Bjesovi, Teorija zavere, Ispitni rock i Kratki s vremenom 22. septembra u GKC Užice

Next post

Stiže "Space Jam 2"... Umesto legendarnog Džordana - Lebron Džejms, a tu je, naravno, i sivi zec

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *