Home»Muzika»Eminem opet zaratio sa reperskom zajednicom… ili samo jedni drugima prave reklamu

Eminem opet zaratio sa reperskom zajednicom… ili samo jedni drugima prave reklamu

4
Shares
Pinterest Google+
Eminem/Photo: facebook@eminem
Eminem/Photo: [email protected]

Pola meseca posle pojave Eminemovog albuma “Kamikaze” (31. avgust) koji je uprkos komercijalnom uspehu naišao na brojne kritike i muzičkih novinara i njegovih fanova, u američkoj rap zajednici razbuktava se diss borba.

Prvo se početkom meseca, svega nekoliko dana posle izlaska Eminemovog albuma, oglasio jedan od reperskih ‘petlića’, Machine Gun Kelly, reper novije generacije iz Klivlenda, objavljujući diss pesmu “Rap devil”, raspalivši po Eminemu, spominjući čak i njegovu ćerku Hejli.

Machine Gun Kelly/Photo: facebook@machinegunkellymusic
Machine Gun Kelly/Photo: [email protected]

I Maršal je, naravno, uzvratio, pa je pred vikend objavio svoj diss “Killshot”.

U njemu spominje i druge aktere na sceni, ali MGK je posebno na meti: “I’m 45 and I’m still outselling you/By 29 I had three albums that had blew… I’d rather be 80-year-old me than 20-year-old you/Til I’m getting old-aged still can fill a whole page with a 10-year-old’s rage.”

Diss kao format muzičke parodije i obračuna (od dissing, što bi se u našem jeziku najbliže prevelo kao ‘spustiti nekoga na zemlju’) postoji još od 19. veka, ali je naročito postao karakterističan za fenomen hip hop rivalstva.

Konačno, šta je ovaj rat doneo?

Machine Gun Kelly je u svom dissu. pregledanom do danas više od 98 miliona puta, onako kao usput toj ogromnoj publici najavio da će objaviti novi EP pod nazivom “Binge”, koji će biti objavljen za nekoliko dana, 21. septembra, ne otkrivajući hoće li sadržati bilo koji od njegovih verbalnih nadmetanja s Eminemom.

A Eminemov diss?

Dovoljno je samo navesti da je njegov “Killshot” postao najbrže odgledani audiovideo na YouTubu sakupivši do danas, za samo nekoliko dana, više od 80 miliona pregleda.

HL/Izvor: glas.ba

Previous post

DŽONI ŠTULIĆ PONOVO U AKCIJI: Kompletan album "Krivo srastanje" objavio na YouTubeu, ali je izbacio jednu pesmu...

Next post

Massive Attack spremio reizdanje albuma "Mezzanine", ali i osam novih pesama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *