Home»Muzika»Rame uz rame sa Markom Mendozom… Hadži prodane duše na The Brava Balkan festivalu u Bugarskoj

Rame uz rame sa Markom Mendozom… Hadži prodane duše na The Brava Balkan festivalu u Bugarskoj

6
Shares
Pinterest Google+
Hadži prodane duše/ Photo: Facebook @Gitarijada
Hadži prodane duše/ Photo: Facebook @Gitarijada

Pobednici 50. Gitarijade u Zaječaru, Hadži prodane duše, nastupiće uz bivšeg basistu benda Whitesnake, Marka Mendozu na četvrtom međunarodnom The Brava Balkan festivalu u Bugarskoj koji će se održati  21. i 22. septembra u malom mestu Dabrava (otuda i The Brava) u blizini Blagoevgrada.

Photo: Promo
Photo: Promo

Uz headlinera, Marka Mendozu, virtuoza na bas gitari, koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su: Blue Murder, John Sykes, Whitesnake, Thin Lizzy, Ted Nugent, Lynch Mob i Dolores O’Riordan iz Cranberriesa, na festivalu će nastupiti i rok bendovi iz regiona: Saints ‘N’ Sinners (Turska), Hadži prodane duše (Srbija), Last Expedition (Makedonija) i The Bullets (Grčka).

Domaća podrška biće bendovi The Lefties i Wasted Generation, dok će muzičari iz Rock School Sofia podučavati najmlađe kako da budu rok zvezde na, specijalno za festival organizovanoj, Dečijoj Rok Akademiji.

Hadži prodane duše/ Photo: AleX
Hadži prodane duše/ Photo: AleX

Užički alter rock bend Hadži prodane duše ove godine je objavio prvi album pod nazivom “Racionalna manjina” (PGP RTS). Album je sniman tokom 2017. godine i sadrži 10 numera.

– Veoma nam je drago što ćemo imati priliku da budemo racionalna manjina i van granica Srbije. Činjenica je da smo već svirali u Banja Luci, Han Pijesku i imali turneju po Crnoj Gori, ali je to, nekako, sve “domaći” teren. Kako je ovo prvi put da nastupamo u EU, spremamo spektakl i nadamo se da su Bugari spremni – poručili su iz benda.

Album “Racionalna manjina” u celosti možete da preslušate na ovom linku.

 

Previous post

"Takav par"... Stigao i treći singl sa novog albuma Mileta Kekina

Next post

OKUPLJA SE GRUPA HEART, autori jednog od najdosadnijih hitova svih vremena

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *