Home»Muzika»Mario Biondi uoči koncerata u Beogradu: Daću publici sve najbolje od sebe, jer ovde sam kao kod kuće

Mario Biondi uoči koncerata u Beogradu: Daću publici sve najbolje od sebe, jer ovde sam kao kod kuće

4
Shares
Pinterest Google+
Mario Biondi/ Photo: Promo (@marcoshermes)
Mario Biondi/ Photo: Promo (@marcoshermes)

Potpuno očekivano, koncerti omiljenog italijanskog pevača dubokog baršunastog glasa, Maria Biondia, izazvali su veliko interesovanje među beogradskom publikom. Iz tog razloga, postignut je dogovor između ovog umetnika i Musicology Barcaffe Sessions o održavanju još jednog koncerta, pa će Mario Biondi nastupiti i treći put, 5. oktobra.

On će, dakle, 2, 3. i 5. oktobra prvo gostovati u srpskoj prestonici, u klubu Novi Bitefartcafe, a zatim će nastaviti sa koncertima u regionu, takođe u organizaciji Musicology Barcaffe Sessions.

Uoči koncerata, Mario kaže da se veoma raduje nastupima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj?
– Da, radujem se. Apsolutno da. Zajedno sa svojim saradnikom Masimom Grekom, veoma naporno radim kako bismo što bolje pripremili svaki koncert. Ali postoje mesta, kao što je Srbija, gde se osećam kao kod kuće, zbog čega mi je stalo da dam najbolje od sebe.

Poslednji put ste bili u Beogradu pre dve godine. Kakvi su vam utisci sa koncerta, o ljudima i gradu?
– Kao što sam i rekao, Beograd je jedan od gradova gde se osećam kao kod kuće i gde me publika uvek dočeka sa puno strasti. Jedva čekam da se ponovo sretnemo.

U međuvremenu ste bili veoma zauzeti. Vaš novi album se zove “Brazil”.. Čini se kao da smo zaista tamo, u Brazilu sa vama. Zašto vam je baš Brazil bio inspiracija?
– Brazilska muzika me je oduvek privlačila još kao dečaka, slušajući Di Javan. Naučio sam da cenim velike klasike kao što su Tom Jobim i ostali brazilski muzičari. To je zemlja koja je veoma slična mojoj Siciliji, sa velikim kontrastima između lepote i siromaštva ali toliko puna strasti i upravo se sve to oslikava u brazilskoj muzici.

Snimili ste album u Rio de Žaneiru, kako je bilo raditi tamo?
– Više puta sam boravio u Brazilu gde se uvek dobro osećam. Nažalost, klima nije bila blaga sa nama ovoga puta i od 20 dana snimanja, 19 je padala kiša. Zbog toga možda i nisam imao klasičan pristup poslu. Inače sam u studiju veoma disciplinovan, možda čak i krut, s druge strane u Riju studio je bio nalik morskoj luci, gde su umetnici i muzičari ulazili i izlazili bez reda. Trebalo mi je malo da se naviknem na to, ali verujem da se taj slobodni i kreativni duh oseća na albumu.

Mario Biondi/ Facebook: mariobiondiufficiale
Mario Biondi/ Facebook: mariobiondiufficiale

Veoma je zanimljiva tvoja verzija “Smooth operator” od Sade ali u bossa – nova verziji. Kako ste odlučili da izvedete baš tu pesmu i kako je došlo da saradnje sa Tilom Brunerom?
– Mislim da je to veoma vredan muzički komad i nismo se uopšte dvoumili oko toga, kada sam zajedno sa diskografskom kućom odlučivao o pesmama koje ćemo ubaciti na CD. Til je moj veliki prijatelj i veliki umetnik. Upravo smo se videli na Sajltu, ostrvu u Nemačkoj gde on organizuje Jazz festival i baš je bilo lepo što smo mogli zajedno da otpevamo pesmu i to uživo.

Previous post

Prvi Lazarus Fest 20. oktobra u Domu kulture Lazarevo

Next post

"FIRST MAN"... Stigao novi trejler za film u kojem Rajan Gosling igra Nila Armstronga

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *