MAGIJA KOJU SMO DUGO ČEKALI… DEAD CAN DANCE KONAČNO U BEOGRADU

0
144
Oglasi
Dead Can Dance/Promo
Dead Can Dance/Promo

Oni nisu bend, oni su fenomen.  Neprevaziđeni  svetski ambijent i world music projekat i grupa koja je uobličila muzički ukus generacija, Dead Can Dance nastupiće u Centru Sava 28. juna 2019. godine.

Posle mnogo godina iščekivanja, Brendan Peri i Lisa Džerard preneće publici u Beogradu deo svoje magije koju zajedno stvaraju skoro četiri decenije. Još kada su započeli svoj zajednički put u Melburnu 1981.godine, naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa.  Nikada nisu bili “samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu.

– Mi smo tu da se naštimujemo na frekvenciju Zemlje i na povezna tkiva sveta na koja reagujemo – jezik, boje, kostime, poeziju, literaturu, kuhinju, mirise… – objasnila je Lisa svojevremeno gde crpe inspiraciju.

Dok slušate njihovu muziku, vi vidite i osećate jedan potpuno drugačiji svet i bolje razumete onaj u kojem živite. Jer, kažu fanovi, Dead Can Dance ne stvaraju muziku, oni stvaraju magiju.

Za 37 godina postojanja izdali su osam studijskih i tri live albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali su muziku za brojne filmove od kojih je verovatno najpoznatija njihova “uloga” u ostvarenju “Gladijator”. Bilo je perioda kada su zbog fizičke razdvojenosti neminovno došli i prekidi u zajedničkom radu, kada  su gradili uspešne solo karijere, ali na veliko zadovoljstvo fanova širom sveta, pokazali su da i dalje mogu da budu odličan tim kada su se 2011.godine ponovo spojili, stvorili album “Anastasis” i ponovo krenuli na turneju. 

Šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja, Brendan Peri je najavio je da rade na noviim pesmama i sada već možemo da najavimo da će Dead Can Dance u Centru Sava predstaviti svoj deveti studijski album “Dionysus” koji će biti objavljen u novembru ove godine.

Koncert u Sava Centru 28. juna 2019. godine biće jedinstvena prilika da čujete uživo jednu od najvećih grupa svih vremena i doživite muzičku katarzu koju samo Dead Can Dance mogu da izazovu svojim zvukom i vanvremenskom muzikom.

Ulaznice po ceni od 2.900 dinara u prodaji su na prodajnim mestima Eventima  kao i online na www.eventim .rs.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime