Home»Film»“Izgubljeno dugme”… Dokumentarni film o Ipetu Ivandiću objavljen na DVD-u

“Izgubljeno dugme”… Dokumentarni film o Ipetu Ivandiću objavljen na DVD-u

7
Shares
Pinterest Google+

Famozni dokumentarac “Izgubljeno dugme”, biografska rock priča o Goranu Ipetu Ivandiću, bubnjaru jednog od najvećih rok bendova bivše Jugoslavije, Bijelog dugmeta, sada je dostupan najširoj publici kao DVD izdanje.

Izgubljeno dugme/cover
Izgubljeno dugme/cover

Film je sniman od 2009. do 2014. u Sarajevu, Beogradu, Londonu, Zagrebu, Beču, Budimpešti i Varešu, Ipetovom rodnom mestu, a potpisuju ga tri autora, Robert Bubalo, Mario Vukadin i Renato Tonković. Posle pretpremijernog predstavljanja 2014. na Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu, dokumentarac je prikazan na ZagrebDox festivalu, vinkovačkom DORF-u, zeničkom dokuMfestu i beogradskom festivalu Dok’n’ritam.

Film je linearne radnje, hronološki priča o nastanku i razvoju fenomena Bijelog dugmeta kroz ispovesti Ipetovih najbližih saradnika, prijatelja, bivših ljubavi i sestre.

Kao nesvakidašnji talenat koji preko noći 1970-ih postaje jedna od najvećih rok zvezda ovih prostora, Ipe je imao i buran život, ali su njegova slava i uspeh prekinuti na vrhuncu, kada je zbog posedovanja hašiša osuđen na dve i po godine zatvora. Posle toga njegov život kreće nizbrdo, a tragično završava u Beogradu, smrću koja nikada nije do kraja razjašnjena.

Film ”Izgubljeno dugme” konačno je, pod etiketom Croatia Recordsa, objavljen na DVD-u, a izdanje je opremljeno sjajnim fotografijama Zorana Trbovića i Zvonimira Krstulovića kao i arhivskim fotografijama Veljka Despota i Croatia Recordsa. Pored dokumentarca, bonus DVD donosi i opsežne intervjue s Darkom Glavanom, Vladom Divljanom, Želimirom Altarcem Čičkom, Tifom, Bajagom, Nikšom Bratošem kao i snimak s obeležavanja 15. godišnjice Ivandićeve smrti.

HL/Izvor: glas.ba

Previous post

BIO JE JEDAN OD NAJTALENTOVANIJIH GITARISTA SVOG VREMENA... Tog kobnog 16. septembra imao je samo 30...

Next post

Aerosmith odsvirali "Walk This Way" na - dečijim instrumentima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *