Home»Muzika»The Cranberries progovorili o poslednjim danima Dolores O’Riordan i potvrdili da snimaju album posle koga je – sve gotovo

The Cranberries progovorili o poslednjim danima Dolores O’Riordan i potvrdili da snimaju album posle koga je – sve gotovo

5
Shares
Pinterest Google+
TheCranberries/Photo: facebook@TheCranberries
TheCranberries/Photo: [email protected]

U razgovoru za Guardian, Fergal Lojer i Noel Hogan, ispričali su kako im je preminula pevačica priznala probleme sa svojim mentalnim zdravljem – nakon što joj je, 2016. godine, dijagnostifikovan bipolarni poremećaj.

Lojer i Hogan su pričali i o poslednjim uspomenama na Cranberriese u punom sastavu, o uspomenama na Dolores O’Riordan i planovima o snimanju poslednjeg albuma.

Da podsetimo, Dolores O’Riordan preminula je 15. januara ove godine, a telo pjevačice pronađeno je u hotelskoj sobi u Londonu. Obdukcija je pokazala da je smrt nastupila gušenjem u kadi nakon alkoholnog trovanja.

– Tek je poslednjih nekoliko godina govorila o problemima sa svojim mentalnim zdravljem – objasnio je Lojer. – Posetila je nekoliko različitih psihijatara, shvatila od čega boluje, i počela je da uzima odgovarajuću terapiju.

TheCranberries/Photo: facebook@TheCranberries
TheCranberries/Photo: [email protected]

Usprkos izazovima koji su usledili, Hogan smatra da je O’Riordanova bila na putu da ozdravljenja. Bend se u to vreme pripremao za turneju po Kini, a jedino što ju je, navodi, ozbiljnije bolelo u to vreme bilo je iskliznuće kičmenog diska.

– Bila je, nekako, više svoja – kaže on. – Naročito prošle godine, za vreme proba, ne bih nikada pretpostavio, između ostalog, i zato jer su lekari u njoj pronašli koktel tableta i alkohola koji je baš za nju bio smrtonosan. U to vreme proba najviše su je mučila leđa jer nije mogla da se krećei onako kako je htela. Bila je zaista uzbuđena oko povratka na turneju, radovala se Kini, bila je to velika turneja za nas.

Hogan i Lojer potvrdili su i da završavaju poslednji album Cranberriesa na kojem će se takođe pojaviti vokal Dolores O’Riordan. Biće to završno poglavlje ovog seminalnog irskog benda.

Datum izlaska albuma još nije poznat.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Veče sećanja na Milana i Magi u Galeriji Polet

Next post

Biće nas gomila... Goblini, Iskaz i Hurleur 21. septembra u KST-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *