Dva dana dobrog džeza za Kraljevčane… Danas počinje osmi internacionalni JazzIbar festival

0
75
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Osmi Internacionalni džez festival JazzIbar u organizaciji Kulturnog centra Ribnica Kraljevo održaće se 15. i 16. septembra 2018. godine na Trgu Svetog Save. Program počinje u 20:00 časova i besplatan je za posetioce.

Festival danas otvara Jazz pulse trio iz Beograda. Trio iza sebe ima veliki broj klupskih nastupa i koncerata, a čine ga Vladimir Mandarić (gitara), Nikola Mirosavić (truba) i Sava Ramjanac (kontrabas).

Kabadayas/ Photo: Facebook @Kabadayas
Kabadayas/ Photo: Facebook @Kabadayas

U nastavku programa predstaviće se makedonski sastav Kabadayas, čiji se muzički pravac zasniva na kombinaciji tradicionalne muzike i različitih ritmova preko jazza, electro funka, drum and bassa…

Veče završava Irie Fm iz Beograda koji meša različite pristupe pop muzici povezujući ih bez mnogo osvrta na žanr tako da zvuk benda varira od pesme do pesme. Njihov muzički pravac obogaćen je uplivima drugih muzičkih ukusa kao što su rege, disko, afrobit, fank…

Hashima/ Photo: AleX
Hashima/ Photo: AleX

U nedelju, 16. septembra prvi nastupa bend Hashima koji je za kratko vreme postao nezaobilazan deo srpske autorske džez scene.

Od 21:00 časa nastupa Uroš Perić – Ray Charles Tribute.  Uroš Perić je slovenački pijanista, pevač i tekstopisac.

Postao je poznat po sjajnim interpretacijama pesama iz zlatnog doba bluza, džeza i soula, ali i po svojim autorskim kompozicijama.

Belog Rej Čarlsa, kako ga nazivaju u svetu muzike, pratiće The Mambo Stars, naš najstariji i najuspešniji ansambl sa repertoarom orijentisanim ka latino muzici, sastavljen pretežno od članova Big benda RTS-a.

Texas Flood/ Photo: Facebook @texasflood.belgrade
Texas Flood/ Photo: Facebook @texasflood.belgrade

Ovogodišnji Jazzibar zatvoriće jedan od najaktivnijih i najboljih srpskih bluz bendova Texas Flood. Ovaj bend svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Rej Vona, Džimija Hendriksa i grupe Led Cepelin.

Sve dodatne informacije o festivalu možete da pronađete na sajtu Kulturnog centra Ribnica.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime