Home»Muzika»Preminuo Rašid Taha, čuveni francuski roker iz 80-ih

Preminuo Rašid Taha, čuveni francuski roker iz 80-ih

4
Shares
Pinterest Google+
Rašid Taha/Photo: facebook@RachidTahaofficiel
Rašid Taha/Photo: [email protected]

Rašid Taha, gigant francuskog rocka 80-ih, preminuo je od srčanog udara, u noći s utorka na sredu, potvrdila je njegova porodica.

“S tugom i ogromnom žalosti javljamo, sin Lio, porodica i bliska rodbina, njegovi prijatelji i diskografska kuća Naive, da je, nakon srčanog udara u noći s utorka na sredu, preminuo umetnik Rašid Taha.”

Vest je udarne medijske kanale i njegove prijatelje zatekla juče, tokom dana, i svet se danas oprašta od velikog Rašida.

 

 

 

Taha je bio ikonska, magnetska figura na francuskoj rock sceni još od njegovog debija 1981. kao jarizmatičnog frontmena benda Carte de Séjour. Rođen u Alžiru, u Francusku se preselio kada je imao 10 godina. Za svoju etničku manjinu i zajednicu u Francuskoj, toekom Miteranovih 80-ih, bio i nešto poput stegonoše, lice uspeha Alžirca u Francuskoj.

Odrastao je uz punk i rock, punka se nikada nije odrekao, a kasnije ga je i često kombinovao s marokanskom, alžirskom i magrebskom muzikom, kao recimo, u rimejku Clashovog evergrina, koji je obradio 2004.

U trenutku smrti pripremao se da objavi svoje 16. solo studijsko izdanje.

Previous post

ŠTA GA JE UHVATILO POD STARE DANE... Pol Makartni pričao o zajedničkoj masturbaciji s Džonom Lenonom

Next post

"Indexi i prijatelji - Da sam ja netko" 4. oktobra u Sava Centru... a ovako su publiku na koncert pozvali Boris Novković i Branko Đurić Đuro

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *