Grupa Paramore “penzioniše” pesmu koja ih je proslavila, jer je – “antifeministička”

0
33
Paramore/Photo: facebook@paramore
Paramore/Photo: facebook@paramore

Prvi album američkog pop pank benda Paramore, “All We Know Is Falling” iz 2005. godine, prošao je prilično dobro za jedan debi.

Ali, tek je “Riot!” iz 2007. ovaj mladi bend postavio na pijedestal novih alternativnih zvezda. U tome je veliki značaj imala stvar “Misery Business”, prvi i najuspešniji singl sa tog materijala, koji je postao instant hit i donio im planetarnu popularnost.

Više od deceniju kasnije, Paramore je u Nešvilu, rodnom gradu svoje harizmatične frontvumenke Hejli Vilijams, “penzionisao” ovu pesmu sa svojih set lista.

– Ovo je odluka koju smo doneli jer smo osećali da je to potrebno, da je vreme da se odmakne od ove pesme na neko vreme – kazala je Vilijams najavljujući poslednje izvođenje pesme u čast “svake loše odluke koja nas je dovela ovde, svih sramotnih stvari koje smo možda rekli, ali smo odrasli i prevazišli ih”.

Paramore/Photo: facebook@paramore
Paramore/Photo: facebook@paramore

Vilijams se u svom komentaru referisala na dugu debatu o stihovima iz pesme koju je napisala sa svega 17 godina, a koje mnogi danas tumače kao uvredljive i antifeminističke.

“Once a whore, you’re nothing more, I’m sorry, that will never change” reči su koje je Vilijams podosta puta morala da objašnjava, ne bežeći od toga da su napisane u periodu tinejdžerskog besa i nezrelosti stavova.

Fanovi su vrlo podeljeni između pozdravljanja ovog poteza i žaljenja za jednim od najpoznatijih hitova ovog benda.

HL/Izvor: bosonoga.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime