SCORE… Dva momka s čelom, dva sata, desetine hitova, 15.000 ljudi, vatromet… 2Cellos održali pravi rok koncert na Kališu

0
102
Oglasi
2Cellos, Beograd 8.9.2018/Photo: AleX
2Cellos/Photo: AleX

Reputaciju svetske muzičke atrakcije, dvojac čelista iz Hrvatske poznatiji kao 2Cellos opravdao je sinoć spektakularnim nastupom u podnožiju Beogradske tvrđave u okviru aktuelne turneje “Score”.

Luka Šulić i Stjepan Hauzer vitruoznim muziciranjem oduševili su 15.000 fanova koji su iz celog regiona stigli na beogradski koncert.

Pre nastupa glavnih zvezda večeri, publika se zagrevala za spektakl uz izuzetan glas gospel i džez pevačice Ive Ikon, a potom i rifove najmlađeg poznatog rokera u Srbiji, Džonija Rankovića.

Iva Ikon, Beograd 8.9.2018/Photo: AleX
Iva Ikon/Photo: AleX
Džoni Ranković Photo: AleX
Džoni Ranković Photo: AleX

Temperatura u publici je naglo skočila kada su poput rok zvezda Luka i Stjepan kročili na pozornicu, ali početak koncerta bio je rezervisan za romantične duše.

Obrade tema iz remek-dela filmske umetnosti, kao što su “Moon river”, “Kum”, “Vatrene kočije”, “Kišni čovek”… gosti iz Hrvatske odsvirali su u pratnji vrhunskih domaćih muzičara, među kojima je bio i Željko Joksimović, kao i članovi Beogradska filharmonije.

– Evo, obećavam da nećemo dugo s romantičnim temama da davimo – kazao je Stjepan Hauzer i nedugo nakon toga ispunio obećanje. Usledila je žestoka, virtuozna svirka, nabijena energijom koja se prelivala preko podnožja Beogradske tvrđave.

2Cellos, Beograd 8.9.2018/Photo: AleX
2Cellos/Photo: AleX

2Cellos su ostali na sceni samo u društvu bubnjara i počele su da “grme” obrade “Satisfaction” (The Rolling Stones), “Thunderstruck” (AC/DC), “Smells like teen spirit” (Nirvana), “Highway to hell” (AC/DC), pa sve do “Despacita” (Luis Fonsi) i “Wake me up” (Avicii)….

Svojih “pet minuta” imao je na sceni i bubnjar Dušan Kranjc, koji je poreklom iz Srbije, a živi u Los Anđelesu i nastupa sa čuvenim čelistima.

– Pomolite se svi za Dušana, ipak je on vaš čovek – rekao je Hauser, nakon čega je publika ovacijama pozdravila Kranjca.

2Cellos, Beograd 8.9.2018/Photo: AleX
2Cellos/Photo: AleX

Sve se pretvorilo u muzički spektakl, s vatrometom za kraj u kojem je uživala publika koliko i protagonisti na sceni.

HL/Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime