Home»Film»Konačno… Otkriveni svi detalji soundtracka za film “Bohemian Rhapsody”

Konačno… Otkriveni svi detalji soundtracka za film “Bohemian Rhapsody”

5
Shares
Pinterest Google+
Bohemian Rhapsody Movie/Photo: printscreen
Bohemian Rhapsody Movie/Photo: printscreen

Jedno od najiščekivanijih filmskih ostvarenja ove godine svakako je “Bohemian Rhapsody”, biografski film o životu Fredija Merkurija, s Ramijem Malekom u glavnoj ulozi. Film je propraćen i оdličnim soundtrackom, na kojem će po prvi put biti službeno objavljeni snimci s Queenovog legendarnog nastupa na Live Aidu, 1985. godine.

Objavu soundtracka iščekujemo 19. septembra, a izdanje je od prošle srede, na dan kada bi Fredi proslavio 72. rođendan, dostupno za prednarudžbu putem službene stranice grupe Queen i putem Google Play digitalne muzičke platforme.

Tog 13. jula 1985. godine grupa Queen nastupila je na Wembley stadionu, u sklopu Live Aid humanitarne manifestacije i održala koncert koji mnogi smatraju jednim od njihovih najboljih live-nastupa. Toekom energičnog seta među izvedenim pesmama našle su se “Bohemian Rhapsody”, “Radio Ga Ga”, “Hammer To Fall” i “We Are The Champions”, i upravo će ti live-snimci po prvi put biti i službeno objavljeni, kao deo ovog soundtrack izdanja. Do sada su jedino bile dostupne kao bonus video-materijal na DVD/Blu-Ray izdanju “Queen Rock Montreal”.

Uz navedeni materijal, izdanje će sadržati i ostale retke live-snimke pesama iz čitave karijere Queena, nove verzije starijih snimaka kao i neke od studijskih snimaka koje je bend sam odabrao kao svoje favorite, među kojima je i 11 dobro poznatih klasika, s kojima su Queen ostvarili #1 pozicije na top-listama širom sveta.

Soundtrack će sadržati ukupno 22 pesme, koje su producirali Brajan Mej i Rodžer Tejlor, u čemu su im pomogli dugogodišnji studijski saradnici Džastin Širli-Smih, Kris Fredrikson i Džošua J. Mekri, dok su se za mastering pobrinuli Adam Ajan i Bob Ludvig. Upravo je ovaj tim imao izazovan zadatak da kreira soundtrack koji neće postati ‘greatest-hits’ kolekcija, već kvalitetna zvučna kulisa iščekivanog filma. Pomno su tražili i birali snimke koji najbolje odgovaraju svakoj sceni u filmu, fokusirajući se pre svega na live verzije. Kako bi bio siguran da će slušaoci biti uvereni da slušaju soundtrack filma, Brajan Mej je došao na ideju da Queen snimi sopstveni aranžman dobro poznatog 20th Century Fox Fanfare muzičkog uvoda, što su i učinili, a to će i slušaoci i gledaoci sigurno prepoznati.

Za razliku od soundtracka “Flash Gordon”, ovo izdanje ne sadrži nijedan filmski dijalog, i dok su u filmu prisutni samo delovi pjesama i live izvođenja, “Bohemian Rhapsody” soundtrack donosi sve snimke u potpunosti.

Svetska premijera filma “Bohemian Rhapsody” održate se 23. oktobra u Velikoj Britaniji, nakon čega će film početkom novembra stići u bioskope širom sveta. Uz Ramija Maleka u ulozi Fredija Merkurija, u filmu glavne uloge tumače i Gvilim Li (Bryan May), Ben Hardi (Rodžer Tejlor), Džo Mazelo (Džon Dikon) i Lusi Bojnton (Meri Ostin). Sigurno je da će i film i soundtrack grupu Queen predstaviti novoj generaciji, a istovremeno još jednom podsetiti fanove na veličanstvenost i unikatnost ovog benda.

Spisak pesama soundtracka “Bohemian Rhapsody”:

Bohemian Rhapsody soundtrack/Photo: Promo
Bohemian Rhapsody soundtrack/Photo: Promo
 1. 20th Century Fox Fanfare
 2. Somebody To Love
 3. Doing All Right… revisited (Performed by Smile)
 4. Keep Yourself Alive (Live At The Rainbow)
 5. Killer Queen
 6. Fat Bottomed Girls (Live In Paris)
 7. Bohemian Rhapsody
 8. Now I’m Here (Live At Hammersmith Odeon)
 9. Crazy Little Thing Called Love
 10. Love Of My Life (Rock In Rio)
 11. We Will Rock You (Movie Mix)
 12. Another One Bites The Dust
 13. I Want To Break Free
 14. Under Pressure (Performed by Queen & David Bowie)
 15. Who Wants To Live Forever
 16. Bohemian Rhapsody (Live Aid)
 17. Radio Ga Ga (Live Aid)
 18. Ay-Oh (Live Aid)
 19. Hammer To Fall (Live Aid)
 20. We Are The Champions (Live Aid)
 21. Don’t Stop Me Now… revisited
 22. The Show Must Go On
Previous post

SCORE... Dva momka s čelom, dva sata, desetine hitova, 15.000 ljudi, vatromet... 2Cellos održali pravi rok koncert na Kališu

Next post

POVRATAK KORENIMA... Neverne bebe održale jedan sasvim poseban koncert na kultnom igralištu KK "Student" u Valjevu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *