Nostalgično muzičko putovanje… Koncert “Indexi i prijatelji” 4. oktobra u Sava Centru

0
52
Indeksi/Photo: printscreen
Indeksi/Photo: printscreen

Koncert “Indexi i prijatelji – Da sam ja netko” i omaž kultnom sarajevskom bendu Indexi vraća se na pozornicu Sava Centra 4. oktobra 2018. godine.

Ponovo se u Beogradu okupljaju muzičari, članovi Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje još od 2007, uz uvek pune dvorane i bezvremenske pesme Indexa koje vole sve generacije.

Davorin Popović/Photo: YouTube printscreen
Davorin Popović/Photo: YouTube printscreen

Indexi su najdugovečnija i najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa i jedna od najboljih ex-yu  grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine.

U tom su razdoblju objavljena dva studijska albuma, 27 singlova i 12 kompilacijskih albuma, ali poznato je i to da je više njihovih pesama do sada nije objavljeno.

Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku i to obrade svetskih hitova svojih uzora The Shadows, The Kinks i Cliffa Richarda a kasnije su počeli da snimaju i sviraju i svoje autorske pesme.

Posledni koncert Indexa održan je u Banjaluci, u dvorani Borik 5. maja 2001. Pevač Davorin Popović preminuo je 18. juna 2001. i tada je grupa prestala da postoji.

Gitarista Slobodan Bodo Kovačević preminuo je 22. marta 2004. godine, a bubnjar Đorđe Kisić 25. novembra 2005.

Photo: Promo
Photo: Promo

I ove će godine na koncertu svirati nekadašnji članovi kultnih Indexa – Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).

Bezvremenske pesme Indexa “Da sam ja netko”, “Sanjam”, “Bacila je sve niz rijeku”, “Sve ove godine”, “Svijet u kojem živim”, “U jednim plavim očima”… izvešće kolege muzičari – Dado Topić,  Branko Đurić-Đuro, Massimo, Saša Lošić-Loša, Neno Belan, Mladen Vojičić-Tifa, Hari Mata Hari, Giuliano, Boris Novković, Zoran Predin, Dejan Cukić, Jasna Gospić-Sparavalo, Seid Memić Vajta i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni dvorane i na prodajnim mestima Eventima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime