Home»Muzika»Homeland»“Red Light District”… Novi singl beogradskih bluzera Loup-Garou

“Red Light District”… Novi singl beogradskih bluzera Loup-Garou

4
Shares
Pinterest Google+

Bluz bend Loup-Garou objavio je spot za novi singl “Red Light District”, koji će se naći na predstojećem albumu “Witchcraft and Spirits”.

Loup-Garou/ Photo: Promo
Loup-Garou/ Photo: Promo

Ovaj beogradski sastav gaji tradiciju sirovog i prljavog južnjačkog bluza. Od bendova na domaćoj sceni prvenstveno ih razlikuje specifičan vokal, savremeno sviranje usne harmonike i naglasak na autorskom bluzu.

Slajd gitara dodaje na autentičnosti, dok se ritam sekcija bazira na masnim gruvovima. Inspirisani swamp blues-om, cajun kulturom i alternativnim pod-žanrovima bluza, domaćoj publici predstavljaju drugačiji i moderniji osvrt na bluz.

– Trenutno smo fokusirani na snimanje novih pesama i privođenje albuma kraju. Album će se zvati “Witchcraft and Spirits”, a još uvek ne znamo da li će biti objavljen od strane domaćih ili stranih izdavača.  U međuvremenu smo počeli da gostujemo na lokalnim festivalima, a prva svirka u Beogradu se očekuje krajem oktobra u Jazz Bar Centru – poručili su iz benda.

I još da ih predstavimo… Loup-Garou su: Vladan Petrović “Dirty Vlad” (vokal, ritam gitara), Ivan Jovanović “Kobaja” (harmonika, perkusije), Vladimir Nedić (slajd gitara, bek vokali), Milutin Kažić (bas gitara) i Stefan Marković (bubnjevi).

Previous post

Vox experience... Blues-rock festival 7. i 8. septembra u Užicu

Next post

Galija u Beogradu i Nišu... Koncertne promocije albuma "U raju iznad oblaka"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *