Home»Muzika»Homeland»Galija u Beogradu i Nišu… Koncertne promocije albuma “U raju iznad oblaka”

Galija u Beogradu i Nišu… Koncertne promocije albuma “U raju iznad oblaka”

4
Shares
Pinterest Google+
Galija/Photo: AleX
Galija/Photo: AleX

Grupa Galija održaće koncerte 9. novembra u beogradskom Sava Centru i 16. novembra u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album “U raju iznad oblaka”.

– Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma “U raju iznad oblaka”. Biće naravno mnogo velikih hitova Galije, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo svirali. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo – najavljuje frontmen Nenad Milosavljević.

Galija koja je na prostoru bivše Jugoslavije ostavila neizbrisiv trag sa pesmama “Još uvek sanjam”, “Gospi”, “Burna pijana noć”, “Stare trube”, “Digni ruku” ili “Dodirni me”, četiri decenije dugu diskografsku karijeru nastavila je ovog proleća izdanjem “U raju iznad oblaka” (PGP RTS), albumom jakog umetničkog senzibiliteta koji kroz savremenu produkciju vraća grupu njenom starom progresivnom zvuku.

Galija/Photo: AleX
Galija/Photo: AleX

Posle optimistične “Nešto me goni” i raskošne naslovne “U raju iznad oblaka”, Galija se odlučila da sa novog albuma treći singl bude “Kad bi ti otišla iz ovoga grada”, za koju je Milosavljević muziku napisao na stihove pesnika Matije Bećkovića.

– Mislim da je danas važno obraćati se velikim pesnicima, a Bećković je gromada kao pisac i kao ličnost. Našao sam snimak gde Matija govori svoju pesmu, pa sam zamislio kako bi to izgledalo muzički. Dosta dobro recituje, to je ozbiljan bluz. Ali nisam hteo da odmah idemo u taj format, već smo sa ‘Kad bi ti otišla iz ovoga grada’ zvučno zaplovili kroz neke druge vode – objašnjava Neša Galija.

Ulaznice za koncert Galije u Beogradu u prodaji su na blagajni Sava Centra i preko mreže Eventim, dok će za koncert u Nišu biti u prodaji od 15. septembra preko Eventima.

 

Previous post

"Red Light District"... Novi singl beogradskih bluzera Loup-Garou

Next post

Stigla ''Dobrota", treći singl pančevačkog Poriva

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *