Home»Muzika»Vox experience… Blues-rock festival 7. i 8. septembra u Užicu

Vox experience… Blues-rock festival 7. i 8. septembra u Užicu

5
Shares
Pinterest Google+

Udruženje ljubitelja bluza i roka “Glas iskustva” (Vox experience) iz Užica već petnaest godina zaredom organizuje bluz i rok festival “IN WIRES” (U-žicama). Miloš Milojević, poznatiji u užičkim muzičkim krugovima kao Šomi Boj, jedan od organizatora, najavio je da će festival trajati dva dana, 7. i 8. septembra, i biće održan u Gradskom kulturnom centru.

– Program festivala i lista učesnika garantuje dostizanje vrhunskih umetničkih i edukativnih dometa zbog kojih Udruženje ljubitelja bluza i roka “Glas iskustva” postoji već 17 godina. U okviru pratećeg programa organizovana je izložba rok fotografija Marine Pašić iz Užica, a zatim i radionice bluz gitare, perfomansi i slično – rekao je Miloš.

Miloš Milojević/Photo: Z.G.
Miloš Milojević/Photo: Z.G.

U petak, u 21 sat, festival će otvoriti koncert benda Ed Philips and Memphis Patrol (Budimpešta, Mađarska), a zatim će nastupiti MT Blues Band (Šabac) i Hadži prodane duše (Užice).

Narednog dana ovog festivala, već u podnevnim časovima, radionicu bluz gitare održaće Aleksandar Tomović – Tomke (Goodwill), a zatim će biti predstavljena knjiga “Enciklopedija rok muzike u Vojvodini”, autora Bogomira Bogice Mijatovića i predstavljanje fanzina “Infinitum” a gost će biti Živko Ivković.

U večernjim satima koncert će održati grupa Godwill (Kraljevo), Pilot Blues Band (Valjevo) i The Highlanders (Užice).

Fotograf Marina Pašić izložiće svoje rok fotografije pod imenom “Potpisano izvan vremena”, u četvrtak od 19 časova.

Marina Pašić/Photo: Z.G.
Marina Pašić/Photo: Z.G.

– Sve te fotografije su nastale u poslednjih godinu dana i na njima su bendovi, koji su nastali šezdeseth, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Posebna karakteristika ove izložbe je što su sve fotografije potpisali muzičari, koji se nalaze na njima. To je čini jedinstvenom i nešto tako do sada nije viđeno kod nas. Biće izloženo oko 40 fotografija i na njima su domaći regionalni bendovi – Yu grupa, Kerber, Goblini, Riblja čorba, Neverne bebe i drugi poznati bendovi. Iako živim u u Novom Sadu, ovu izložbu sam htela da podelim sa građanima mog rodnog grada, jer je sve počelo ovde – rekla je Marina.

Dnevna ulaznica za festival je 300 dinara.

Z.G.

Previous post

ZVANIČNO... Fredi Merkjuri je najbolji pevač svih vremena

Next post

"Red Light District"... Novi singl beogradskih bluzera Loup-Garou

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *