Home»Film»“Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”… Priča o ljubavi Glorije Grejem i Pitera Tarnera od 6. septembra u domaćim bioskopima

“Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”… Priča o ljubavi Glorije Grejem i Pitera Tarnera od 6. septembra u domaćim bioskopima

5
Shares
Pinterest Google+
Aneta Bening i Džejmi Bel ("Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu")/ Photo: Promo
Aneta Bening i Džejmi Bel (“Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”)/ Photo: Promo

Biografska drama “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” škotskog reditelja Pola Mekgijana, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama, prati period u životu holivudske glumice Glorije Grejem koja 70-ih godina 20. veka u Liverpulu započinje ljubavnu vezu sa mnogo mlađim glumcem, Piterom Tarnerom.

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”.

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima najviše zbog privatnog života u kome je “protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

 Jedan od Glorijinih ljubavnika, glumac Piter Tarner, predstavlja priču o poslednjim godinama njenog života i pokazuje često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih “filmskih zvezda”.

Dramu “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” je režirao Pol Mekgijan, a po scenariju Meta Grinhalga, zasnovanom na memoarima Pitera Tarnera iz 1986. godine. Ostale uloge tumače, između ostalih, Džuli Voters, Vanesa Redgrejv, Kenet Kranam, Stiven Grejem, Fransis Barber i Lien Best.

Ostvarenje “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” u Srbiji je premijerno prikazano na 46. FEST-u, a od 6. septembra će se naći na redovnim repertoarima domaćih bioskopa.

Previous post

OVO JE POSLEDNJI PUT DA SAM SE LJUBIO S BONOM... Frontmen Foo Fightersa ozbiljno zabrinuo fanove

Next post

DŽEK DIMIČ ZA HEADLINER.RS: Kameru ne možeš da lažeš, fotke kojima najavljujemo snimanje novog filma su najbolji dokaz za to

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *