U prodaji vinilno izdanje albuma “Live In Theater Akzent” Nenada Vasilića

0
81
Nenad Vasilić/Photo: Igor Ripak
Nenad Vasilić/Photo: Igor Ripak

Izdavačka kuća Metropolis Music predstavila je vinilno izdanje albuma “Live In Theater Akzent” Nenada Vasilića, svetski priznatog srpskog kontrabasiste.

Ovo je njegov deseti studijski, drugi live i prvi album koji je objavljen i na vinilu. Snimljen je u bečkom pozorištu Akzent u Austriji gde Vasilić trenutno živi i radi, na njemu su učestvovali i Bojan Zulfirkapašić (klavir), Džerod Kegvin (bubnjevi i udaraljke) i Volfgang Pušnig (alt-saksofon i flauta), vodeća ličnost austrijskog džeza i jedan od najbitnijih evropskih džez umetnika danas.

Ovaj live album na našem tržištu pojavio se u junu 2018. na cd-u, a od danas i na vinilu, kao izdanje Metropolis  Jazz etikete.

Nenad Vasilić/ Photo: Promo
Nenad Vasilić/ Photo: Promo

– Ja gajim jednu specijalnu emociju prema svemu što se desi u Srbiji – bilo koji moj nastup, ili objavljivanje albuma, posmatram sa emotivne strane. Tako da mi je pravo zadovoljstvo da radim sa jednim tako fantastičnim timom kakav ste vi. Ploču smo preslušavali i zvuči prosto sjajno. Dobili smo još jednu-analognu dimenziju u zvuku. Kulminacija celokupnog rada na ovom albumu jeste upravo taj vinil. Lična satisfakcija je velika, a pogotovo što će baš u Srbiji izaći ovaj album na vinilu – rekao je Vasilić povodom objavljivanja ploče.

Ploču “Live In Theater Akzent” Nenada Vasilića možete da nabavite u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21 ili putem online shopa, kao i drugim većim prodajnim mestima muzičkih izdanja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime