Home»Muzika»Yawning Man 1. septembra u Atom Akademiji… Domaća podrška – bend There.

Yawning Man 1. septembra u Atom Akademiji… Domaća podrška – bend There.

4
Shares
Pinterest Google+

Eksperimentalni stoner rok pioniri, bend Yawning Man iz Kalifornije nastupiće u subotu, 1. septembra 2018. godine u klubu Atom Akademija sa početkom u 21:00 čas. Domaća podrška biće instrumentalni bend There. iz Niša.

Photo: Promo
Photo: Promo

Yawning Man je američki eksperimentalni rok sastav oformljen 1986. godine. Prepoznati su i priznati kao ključni deo ranog razvoja stoner rok žanra i pioniri žestoke muzičke scene Palm Dezerta u Kaliforniji.

Za razliku od komercijalnijih savremenika koju su se okrenuli težim gitarskim rifovima i hardkor panku, Yawning Man je favorizovao ujednačene reverb surf i psihodelične tonove… savršen spoj zvuka koji je obuhvatao kosmičku atmosferu dobro dokumentovanih “generičkih žurki” kasnih osamdesetih prošlog veka.

Tek 2005. godine predstavljen je njihov debi “Rock Formations” za špansku etiketu Alone Records. Do sledećeg albuma “Nomadic Pursuits” čekalo se pet godina, ali u međuvremenu su objavili nekoliko kompilacija i EP izdanja.

Yawning Man/ Photo: Facebook @Yawning Man (Offivial)
Yawning Man/ Photo: Facebook @Yawning Man (Offivial)

Treći album “Historical Graffiti” objavljen je 2016, a tokom deset godina konstantnog života na turneji, postali su jedan od najtraženijih bendova, pa su nastupali širom Severne i Južne Amerike, kao i na mnogim značajnim evropskim festivalima u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji…

Svoje fanove obradovali su aktuelnim izdanjem “The Revolt Against Tired Noises”. Za produkciju je bio zadužen Mathias Schneeberger koji je u dosadašnjoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su Mark Lanegan, Greg Dulli, SUNN O))), Earth, The Obsessed.

Kolekcija od osam pesama na albumu rezultat je svesnog fokusiranja na poeziju u muzici, pronalazak novih zvukova i melodičnih pasaža koje prizivaju raznolike slike i izražavaju emocije i pokrete.

Šest od osam numera su u instrumentalnoj tradiciji benda, međutim dve pesme krase retka pojavljivanja vokala (basista Mario Lalli) zajedno sa sanjivim zvukom Gerijeve gitare. Pesma koju bi trebalo spomenuti jeste “Catamaran” koju je sastav Kyuss učinio popularnom, a ustvari je numera benda Yawning Man.

There./ Photo: Facebook @There.Band
There./ Photo: Facebook @There.Band

Instrumentalni bend There. zvanično je formiran sa početkom jeseni 2012. godine, a nezvanično nekoliko godina ranije.

Prve skice i ideje, koje su nekoliko godina plovile kroz jam sessione sa raznim muzičarima, dobijaju svoj  oblik 2013. kada je objavljen EP “Session 4” (Black Planet Records).

Posle toga bend je održao veći broj klupskih i festivalskih nastupa i započeo rad na prvom albumu. Debitantsko izdanje “Chasing the Basics” objavili su u maju 2016. godine (Rock Svirke Records).

Krajem 2017. There. redefiniše postavu čime ujedno i menja svoj zvuk. Četvoročlana postava benda  trenutno priprema novi album eksperimentišući sa angularnijim formama muzike istovremeno održavajući svoju izgrađenu estetiku odmetnika post roka.

Ulaznice za koncert možete da nabavite po cenama od: 
– 800 dinara – pretprodajna cena (samo još danas)
– 1000 dinara – na dan koncerta

Prodajna mesta: Eventim Serbia, GigsTix, DD Tickets, Felix Shop i Alternative Bar Low (Tadeuša Košćuška 28). Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: [email protected] (ime i prezime, kontakt telefon).

Previous post

STVARNO PUN IDEJA... Dejmon Albarn otkrio: Novi album Gorillaz već je gotov

Next post

RODŽER VOTERS IMA PORUKU ZA ZAPADNE POLITIČARE: Želite rat sa Rusima? Zar ste poludeli... znate li s kim imate posla?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *