Home»Muzika»Majkl Džekson zarađuje trostruko više otkako je mrtav

Majkl Džekson zarađuje trostruko više otkako je mrtav

3
Shares
Pinterest Google+
Majkl Džekson/Photo: Facebook@michaeljackson
Majkl Džekson/Photo: [email protected]

Fondacija Majkla Džeksona trenutno zarađuje više nego pokojni Džekson za života, otkriva sveže objavljena poreska dokumentacija. Prognoze poreskih eksperata tvrde da je Džeksonova fondacija od smrti prihodovala više od 900 miliona dolara, odnosno oko 100 miliona dolara godišnje, što je gotovo trostruko više nego što je Majkl godišnje zarađivao za života.

Kako piše The Mirror, Džeksonova fondacija je samo iz 2015. godine izašla s čistim prihodom od 75 miliona dolara. Od tih para najviše je prihodovala Džeksonova “merchandise” etiketa, Triumph International, koja je donela ukupnih 18.8 miliona dolara zarade. Iznenađuje i ne tako veliki iznos izdavačkih prava – prihodovano je oko 2,5 miliona dolara.

Poreski podaci otkrivaju i troškove Džeksonove fondacije. Samo je 10.8 miliona dolara otišlo na režije i kućne račune Džeksonove dece, a milion dolara potrošeno je i na bolničke račune njegove majke, Kehrin. Oko 90 hiljada dolara potrošeno je na blindirani auto Cadillac Escalade u kojem se voze “pretorijanci” porodice Džekson, njihovo obeubeđenje i telohranitelji. Te 2015. godine Džeksonova deca nekoliko puta su putovala, a u poreskoj dokumentaciji je zabeležen i put na Havaje, gde je, bez troškova smeštaja, potrošen iznos od nešto više od 28 hiljada dolara.

Ukupno zabeležena dugovanja Majkla Džeksona, u trenutku smrti 2009. godine, iznosila su astronomskih 500 miliona dolara. Objavljeni dokumenti sada, po novom, pokazuju da je fondacija vratila dobar komad kolača njegovih dugovanja – iako “fondacija i dalje radi na tome da uspešno proceni ukupnu vrednost Džeksonovog brenda i vrati i preostala dugovanja”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Počinje peti Sea Dance festival... Veliko otvaranje uz Nile Rodgersa i Lost Frequencies

Next post

Šta zajedničko imaju Volt Dizni, Salvador Dali i gupa Pink Floyd?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *