Home»Muzika»Homeland»BORA ČORBA OTKRIO “MALE TAJNE” VELIKIH MAJSTORA… Ne provlačim glas kroz “autotune”, ponekad i falš zvuči dobro

BORA ČORBA OTKRIO “MALE TAJNE” VELIKIH MAJSTORA… Ne provlačim glas kroz “autotune”, ponekad i falš zvuči dobro

3
Shares
Pinterest Google+
Riblja čorba/Photo: Marko Obradović
Riblja čorba/Photo: Marko Obradović

Grupa Riblja čorba, pored serije koncerata kojima ove godine obeležava četiri decenije postojanja, vredno radi i na 20. albumu “Da tebe nije”, a prepreku ne predstavlja ni to što legendarni frontmen benda Bora Đorđević poslednjih godina sa suprugom Dubravkom živi u Sloveniji.

Novonastale okolnosti su ga, međutim, primorale da se prilagodi modernim tehnologijama, čemu se ranije protivio.

Početkom ovog veka je govorio da i dalje koristi pisaću mašinu radije nego internet, a sada pun entuzijazma na mobilnom telefonu novinarima pušta demo snimke novih Čorbinih pesama. Komunikacija na Viberu mu je, naravno, svakodnevica.

– Nije baš da sam prihvatio mobilni, i dalje ga smatram špijunskom napravom – uz osmeh za Novosti kaže Bora i otkriva “malu tajnu” velikih muzičlara:

– Ne volim da snimam digitalno, još nam je živi bubanj “zakon”. Kombinujemo te dve tehnike. Ne volim ni da glas provlačim kroz “autotune”, nema potrebe. Čak i ako “odvalim” neki falš, ukoliko je u funkciji pesme i da joj atmosferu, to je dosta dobro. Neznalice koje koriste “autotune” samo tako i mogu da pevaju. Proglasili su to načinom pevanja – kaže poznati roker.

HL/ Izvor: novosti.rs

Previous post

Atheist Rap, KKN, Bitipatibi i Navy ne obećava za kraj Beer Gardena

Next post

Počinje peti Sea Dance festival... Veliko otvaranje uz Nile Rodgersa i Lost Frequencies

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *