Home»Muzika»Nile Rogers & Chic objavili “Till The World Falls”, uskoro stiže i novi album posle 25 godina

Nile Rogers & Chic objavili “Till The World Falls”, uskoro stiže i novi album posle 25 godina

5
Shares
Pinterest Google+
Nil Rodžers/Photo: facebook@NileRodgerOfficoal
Nil Rodžers/Photo: [email protected]

Najveće ime među producentima i bend za najbolja koncertna izvođenja ne treba puno predstavljati. Dovoljno je reći samo Nile Rodgers & Chic. Posle četiri decenije u muzičkoj industriji, fank pioniri su postali nesporne legedne koji iznova i iznova osvajaju vrhove top lista sa hitovima koji nadmašuju najveće domete pop muzike. Praktično je nemoguće izgovoriti “Freak out!”, a da vam makar jedna osoba ne usklikne odgovorom “Le Freak! C’est Chic!”

Sada se jedan od najznačajnijih svetskih muzičara i njegov bend spremaju da lansiraju, verovali ili ne, prvi album u poslednjih 25 godina. Premijera je zakazana za 28. septembar, tek nepunih mesec dana nakon nastupa koji će prirediti na otvaranju petog, jubilarnog Sea Dance festivala na plaži Buljarica u Budvi.

Ipak, ova vatrena ekipa odlučila je da nam zagolica maštu i testira reakcije prvim singlom “Till The World Falls”, koji predstavlja kombinaciju funk i dance muzike sa primesama osvežavajućeg modernog zvuka.

Podrazumeva se, producent numere je Nil Rodžers, a svoj pečat ostavili su i Mura Masa i tekstopisac Anderson. U prevodu: ovo će biti numera koju ćete držati na repeat dan-noć.

Snimajući spot za novu pesmu, koji tek treba da bude objavljen, majstori svog zanata Duckie Thot and Jazzelle Zanaughtti oživeli su fotografije benda iz 1977. godine kada je Chic snimio debitantski album.

– Imao sam zamisao da ovim albumom, koji će nositi naziv “It’s About Time”, udahnem novi život originalnom albumu sastava Chic, starom 40 godina. Postojanje Chic-a vezuje se za jednu ideju, a to je inkluzija. Mi povezujemo sve rase, vere, nacionalnosti i to je naš najveći uspeh – otkriva muzičar koji stoji iza hitova najvećih muzičkih zvezda poput Madone, Dejvida Bouvija, Duran Duran i mnogih drugih.

On je uveren da će poslednje izdanje naići na odličnu reakciju publike i da će slušaoci steći utisak koliko su uživali svi koji su učestvovali u stvaranju ovog albuma.

Previous post

Brajan Feri se na koncertu u Irskoj emotivno oprostio od bivše supruge koja je prošle sedmice izvršila samoubistvo

Next post

PRAVI ČUVARI URBANE KULTURE... Završen osmi Street Art u Kraljevu, evo kako je bilo...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *