Home»Fun»Stripomania»KONAČNO… Boneli kreće sa snimanjem TV serijala, prvi je – Dilan Dog

KONAČNO… Boneli kreće sa snimanjem TV serijala, prvi je – Dilan Dog

5
Shares
Pinterest Google+
Dilan Dog/ mondofox. it
Dilan Dog/ mondofox. it

Vodeća izdavačka kuća za stripove u Italiji Sergio Bonelli Editore proširiće svoju delatnost na TV produkciju i u planu je snimanje serijala na engleskom jeziku po kultnom horor stripu Dilan Dog, kao i ostalih koji će biti zasnovani na njihovim izdanjima koja se distribuiraju u 35 zemalja širom sveta.

Dugoočekivani iskorak Bonelija u vode produkcije, kroz specijalizovani ogranak koji će se zvati Bonelli Entertainment, će omogućiti da njihov stripovski univerzum doživi niz adaptacija, ali uz bitan uslov – izdavačka kuća će voditi glavnu reč, usled ranijih loših iskustava, izjavio je Vinćenco Sarno, zadužen za pripremnu fazu snimanja. 2011. godine snimljena je holivudska adaptacija serijala pod imenom “Dylan Dog: Dead of Night”.

Sarno je izjavio da je Boneli u pregovorima u vezi novih projekata sa potencijalnim italijanskim i međunarodnim partnerima, uključujući i globalne striming servise.

Dilan Dog/ mondofox. it
Dilan Dog/ mondofox. it

– Pronalazak novih načina na koji će se publika upoznati sa našim najpopularnijim likovima i franšizama, kao i ekskluzivni novi TV serijali koje će moći da prate na način koji njima najviše odgovara su glavni prioriteti našeg studija – izjavio je Davide Boneli, a zatim dodao: – Investiramo i stvaramo originalne, visokokvalitetne sadržaje, uključujući tu i novi ‘Dilan Dog’ serijal.

“Dilan Dog” je osmišljen kao serijal od deset epizoda, zasnovan na popularnoj franšizi Ticijana Sklavija koja prati istoimenog istraživača noćnih mora koji sa svojim pomoćnikom Gručom preuzima slučajeve koji obično podrazumevaju i prisustvo monstruma, duhova, vampira, vukodlaka i zombija. Ovaj strip izlazi već 32 godine, ima više od 500 brojeva, uz prodaju od 50-ak miliona primeraka u 30 zemalja.

Holivudska producentska kuća Hyde Park Entertainment je 2011. godine snimila filmsku adaptaciju Dilana Doga koja je naišla na loš prijem, između ostalog i kod Denisa Harvija, recenzenta veb sajta Variety, koji ju je nazvao “Amerikanizovanom fantazi adaptacijom stripa” i “neinspirativnim bućkurišem već viđenih žanrovskih klišea”.

Sarno navodi da je Boneli nanovo otkupio prava na Dilana Doga. Napominje da će se izdavač sada postarati da “suština naših likova i izdanja ostane nepromenjena” kroz kontrolu procesa produkcije.

Ostala izdanja koja su u različitim fazama pripreme su sci-fi serijal “Natan Never”; avanturistički “Mister No”, horor “Dampir”; epski serijal “Dragonero,” koji će biti snimljen u koprodukciji sa RAI-em; “Granica,” u saradnji sa Lucky Red; kao i “Marti Misterija”, serijal o arheologu-detektivu na tragu Indijane Džonsa.

HL/Izvor: mulj.net

Previous post

OLUJA... U SVAKOM SMISLU TE REČI: 2Cellos objavili svoju verziju Vivaldijeve "Oluje"

Next post

Selfi o kojem danima priča svet... a posebno fanovi legendarnih liverpulskih "buba"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *