SVETSKO PUNK BLAGO… Singl ‘Rose of Erin’ najavljuje bogatu kompilaciju retkih i neobjavljenih snimaka ‘Joe Strummer 001’

0
153
Oglasi

U čast rođendana Džoa Stramera (21. avgust), Ignition Records po prvi put je učinio dostupnom do sada neobjavljenu pesmu ‘Rose Of Erin’.

Džo Stramer/Photo: facebook@JoeStrummerOfficial
Džo Stramer/Photo: facebook@JoeStrummerOfficial

“Rose Of Erin” je pesma uvrštena na kompilaciju “Joe Strummer 001” koja će biti objavljena 28. septembra ove godine, a reč je prvom delu antologije koja će se baviti Stramerovim radom van matične grupe The Clash.

“Rose Of Erin” datira s neobjavljenog soundtracka filma “When Pigs Fly” rediteljke Sare Driver iz 1993. godine u kojem glumi Mariana Fejtful.

“Joe Strummer 001” će sadržati 32 pesme, uključujući i one koje je Stramer snimio s grupama 101ers i The Mescaleros, zatim solo radovi, soundrack pesme plus 12 prethodno neobjavljenih pesama. Kompilacija će biti objavljena u obliku digitalnog downloada, dvostrukog CD izdanja, četvorostrukog vinilnog izdanja kao i u limitiranoj deluxe verziji koja će uključivati i knjigu.

Podsećamo, posle smrti Džoa Stramera, pionira punka, pevača, tekstopisca i aktiviste koji je mnogim generacijama muzička i politička inspiracija, u decembru 2002. godine otkriveno je kako je u svom domu marljivo arhivirao sve na čemu je radio, a u malom skladištu u njegovom dvorištu pronađeno je puno magnetofonskih traka i kaseta koje je snimao. Nakon dugogodišnje inventure ustanovljeno je da se u njegovoj arhivi nalazi preko dvadeset hiljada “komada” muzičke i literarne građe. Kompilacije “Joe Strummer” upravo će se baviti tim materijalom.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime