Home»TV»Snima se...»RTS podržao Bosonogu… Snimanje serije “Kosti”, drugog dela trilogije započete “Mesom”, počinje sledeće godine

RTS podržao Bosonogu… Snimanje serije “Kosti”, drugog dela trilogije započete “Mesom”, počinje sledeće godine

2
Shares
Pinterest Google+
Potpisivanje ugovora o koprodukciji serije "Kosti"/Photo: promo
Potpisivanje ugovora o koprodukciji serije “Kosti”/Photo: promo

U Vrnjačkoj Banji, na 42. Festivalu flimskog scenarija, Brana Janković, direktorka Bosonoge produkcije i Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije potpisali Ugovor o koprodukciji drugog dela trilogije, serije “Kosti”.

Ovaj Ugovor podrazumijeva finansiranje produkcije projekta “Kosti” od strane RTS-a u iznosu od čak 95% od ukupnog budžeta potrebnog za realizaciju.

– “Meso” je moj omiljeni projekat i to sam uvijek govorio. Neću reći da je najbolji, ali je definitivno moj omiljeni. Odluku o podršci za snimanje drugog dela trilogije doneli smo na osnovu kvaliteta scenarija koji smo pročitali, ali i na osnovu rezultata koje je postiglo “Meso”, a koji su nadmašili očekivanja svih nas – rekao je Bujošević.

Ekipu Bosonoge produkcije predstavili su Saša Hajduković, režiser, Nikola Pejaković Kolja, scenarista i Brana Janković kao producent celokupnog projekta.

– Da bismo snimili i realizovali “Meso” morali smo da podignemo kredit kako bismo sve finansirali. Od danas se mi nalazimo u jednoj izuzetno komfornoj situaciji koja nam omogućava da se potpuno posvetimo kreativnom radu i od serije “Kosti” napravimo još bolji i kvalitetniji projekat i to ćemo, zahvaljujući podršci RTS-a, sigurno i uraditi. Izuzetno sam zahvalna na ovoj nesebičnoj podršci i povrenju koje su nam ukazali – istakla je Brana Janković.

Pripreme za snimanje počinju već u septembru i trajaće sve do kraja godine, a početkom naredne godine počinje i snimanje. Postprodukcija sledi odmah nakon toga kako bi u sezoni 2019/2020 “Kosti” stigle na male ekrane.

– Velika je čast za jednog reditelja da bude u prilici da čuje ovakve pohvale na temu projekta kojem smo potpuno posvećeni. Ovo su lepi dani za celu ekipu Bosonoge produkcije i za sve one koji su radili na “Mesu”, jer pored ovog Ugovora, “Meso” je kao nagradu dobilo i učešće na MONTREAL WORLD FILM FESTIVALU što je za nas velika čast. A “Kosti” će biti još bolje, videćete – naglasio je Saša Hajduković, reditelj trilogije.

Prisutnima se obratio i Nikola Pejaković Kolja, koji se u Vrnjačkoj Banji na Festivalu filmskog scenarija oseća kao kod kuće, jer se u takmičarskom delu, pored filma “Meso”, nalaze i drugi filmovi čiji scenario takođe potpisuje.

– Zahvalan sam na podršci RTS-a i prepoznavanju značaja ove trilogije, ali sam pre svega zahvalan što imam mogućnost da radim sa ekipom Bosonoge produkcije koja na svim svojim projektima, radi, diše i stvara kao jedan čovek – istakao je Kolja.

Previous post

RODŽER DALTRI NIJE BAŠ ČOVEK OD KOMPROMISA: Hip Hop od svojih početaka nije evoluirao, muzika Kanje Vesta je - beznačajna, vredi samo Eminem

Next post

The Stranglers pred nastup na Ušću... o Trampu, demokratiji, srpskom pivu, seksu... i kako je stvarno nastala "Golden Brown"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *