Home»Muzika»Pađen: Četiri stvari koje život čine su – pivo, rokenrol, fudbal i seks. I opet malo o Štuliću…

Pađen: Četiri stvari koje život čine su – pivo, rokenrol, fudbal i seks. I opet malo o Štuliću…

2
Shares
Pinterest Google+
Aerodrom/ Photo: Beer Fest
Aerodrom/ Photo: Beer Fest

Gitarista i osnivač benda Aerodrom Jurica Pađen, otvoriće ovogodišnji Beer fest koncertom koji će održati 15. avgusta. Uoči koncerta, kaže da je posle svih ovih godina siguran da je pronašao dobitnu kombinaciju za dobar život:

– Pivo, rokenrol i fudbal, a onda možemo i seks tu negde da uguramo. To je neka magična kombinacija. Sigurno među publikom koja pije pivo, ima i navijača, a i ti navijači imaju verovatno dobar seksualni život – kaže Jurica Pađen i ne krije da voli da pije pivo dok gleda utakmicu i priznaje da u tim trenucima “zbog atmosfere“ ne sluša muziku.

Rođen je u Zagrebu, odrastao je uz muziku Beatlesa, a bogatu muzičku karijeru tokom koje je gostovao i na čak 30 albuma svojih kolega, gradio je i kroz Parni valjak i Azru. Objavio je i instrumentalni album „All Stars“ na kojem su mu gostovali Hus iz Parnog Valjka, Neno Belan, Massimo, Zele Lipovača iz Divljih jagoda, Vedran Božić iz grupe Time (jedini muzičar sa naših prostora koji je svirao sa Džimijem Hendriksom), producent Nikša Bratoš i Džoni Štulić.

– Ne volim ljude da nagovaram ni na šta. Rekao sam Džoniju da imam pesmu i pitao ga da li bi želeo da je odsvira. Rekao mi je: “Znaš da mene to više ne zanima“. Ipak, sam mu poslao pesmu. Rekao sam mu, “ako ti se sviđa snimi je, a ako ne, baci je…”. Njegov snimak mi je stigao iste večeri. Mislim da mu se pesma dopala i da je zato i pristao da je snimi. U toj pesmi “Prijateljska vatra“ je makedonski ritam 7/8, a Džoni je rođen u Skoplju. Jednostavno je takav. Ne znam da li je uopšte sa bilo kim nešto radio otkad je otišao odavde. Neće sa ljudima da izađe čak ni na piće, kafu…Ne interesuje ga ništa što nije produktivno – priča Jurica i dodaje da su se dvojica prijatelja, nedavno ipak i videla.

– Bio sam kod njega u Houtenu (Holandija), proveli smo zajedničko popodne. Kako živi? Kao vuk samotnjak. Puno radi, čita, prevodi, snima, izdao je na YouTubeu kolekciju svojih instrumentala. U Azri sam proveo duže vremena nego u Parnom valjku. Sa Džonijem sam proveo intenzivne četiri godine. On ume da bude težak, ali isto tako i briljijantan. Poštujem ga ne samo kao muzičara, već kao pojavu… – iskren je Pađen.

Nema nameru da staje, jer za to, kako kaže, “nema vremena“. Radi i pozorišnu muziku, a povodom jubileja, 40 godina Aerodroma, Croatija records želi da izda box set od čak pet albuma ovog benda.

– To je njihova inicijativa, ja ne volim godišnjice, kao ono “evo ti pozlaćeni zlatni sat iz Trsta“ za 40 godina verne službe. Ipak, drago mi je zbog tog priznanja – kaže na kraju Jurica.

HL/ Izvor: alo.rs

Previous post

15 GODINA U ISTOM SASTAVU... Il Divo slave jubilej albumom s hitovima za sva vremena

Next post

ROKERI U MANTIJAMA NAPRAVILI ČUDO: O Petru i Teofilu, monasima iz Tumana koji sviraju Mejdene, priča ceo region

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *